Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΡΕΘΥΜΝΟ:ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗ "ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ"

Πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Χαρουπόμυλου στο Πάνορμο, η ετήσια εκδήλωση «Γιορτή του Αθλητή», που διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοικηση Ρεθύμνου και την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής του Νομού.


Συνολικά, βραβεύτηκαν αθλητές Ολυμπιακών και μη Ολυμπιακών Αθλημάτων, που καλλιεργούνται σε επίπεδο Νομού. Τον τίτλο του «Καλύτερου Αθλητή της χρονιάς», απέσπασε ο Τζουρμπάκης Μιχάλης, ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ (Μέλος της εθνικής Ομάδος Παίδων στίβου και 2ος στα 800 μέτρα στη συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου, 5ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και 10ος στο Πρωτάθλημα Εφήβων...

...στα 800 μ.) ενώ στην κατηγορία «Καλύτερη Αθλήτρια του Νομού για το 2009» βραβεύτηκαν οι Ζαχαράκη Ευήλια και Σαρτζετάκη Μαρία , μέλη της Εθνικής ομάδος μπάσκετ κορασίδων που κατέλαβε την 7η θέση στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα στην Ιταλία και 2ες στο Παν/νιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης με την ομάδα νεανίδων και 3ες στο Παν/νιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης με την ομάδα κορασίδων του ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ.

«Καλύτερος Μαθητής - Αθλητής» αναδείχτηκε ο Μπούλι Κωνσταντίνο από το ΓΕΛ Περάματος ς άρση βαρών κατηγορία 62 κιλά, 1ος στους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες με επίδοση 165 κιλά και «Καλύτερη Μαθήτρια -Αθλήτρια» η Ποθουλάκη Στέλλα (άρση βαρών, κατηγορία 69 κιλά,2η στους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες με επίδοση 98 κιλά από το ΕΠΑΛ).

Ειδική βράβευση ακολούθησε για ανθρώπους του αθλητισμού στην περιοχή του Μυλοποτάμου στους κ.κ. Πουπάκη Ελευθέριο (παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής) και Μονιάκη Ιωάννη (παλαίμαχο αθλητής – αρκαδιοδρόμος).

Σημειώνεται ακόμα ότι το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης κάλυψε το Γυμνάσιο Κράνας, το οποίο κατέλαβε την 1η θέση στον παραδοσιακό χορό στους Σχολικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης στον χαιρετισμό του τόνισε τα ακόλουθα:

"Εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σας καλωσορίζω και φέτος στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στις αθλήτριες και αθλητές του Νομού μας, τη "Γιορτή του Αθλητή". Μαζί με τους συνδιοργανωτές αυτού του Θεσμού, την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, αποφασίσαμε φέτος για πρώτη φορά η εκδήλωση να λάβει χώρα στην ενδοχώρα του Νομού.

Εμείς που υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση έχουμε έναν παραπάνω λόγο να πρεσβεύουμε και να υλοποιούμε την Αποκέντρωση. Αλλά και για να δώσουμε το μήνυμα ότι Νομός Ρεθύμνου δεν είναι μόνο η πόλη του Ρεθύμνου, αλλά και την ευκαιρία ταυτόχρονα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου να δώσουν το "παρών" στην ιδιαίτερα αυτή σημαντική για τη νεολαία του τόπου μας εκδήλωση.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να επιβραβεύσουμε ηθικά και να χειροκροτήσουμε τους αθλητές μας και τους προπονητές τους, που τη χρονιά που μας πέρασε διακρίθηκαν και είδαν τους κόπους τους να δικαιώνονται. Τις Ρεθεμνιώτισσες και Ρεθεμνιώτες αθλητές, που μας έκαναν για άλλη μια φορά περήφανους με τις επιδόσεις τους εντός και εκτός των τοπικών συνόρων.

Τη νεολαία του τόπου μας που έχει βρει δημιουργική και υγιή διέξοδο στον Αθλητισμό, υπηρετώντας τα αθλητικά ιδεώδη με συνέπεια και ήθος, και αν μη τι άλλο με επιτυχία, παρότι, που για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να κάνουμε μνεία στην έλλειψη αθλητικών υποδομών στο Νομό μας. Ένα θέμα το οποίο πολλάκις έχουμε ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θέσει στην εκάστοτε Κυβέρνηση, επισημαίνοντας την υστέρησή μας σε αυτόν τον τομέα.

Έχοντας ως στόχο μας την προαγωγή του Αθλητισμού και κυρίως την αθλητική ενασχόληση των νέων μας, ιδρύσαμε μέσα στο 2009 τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΝΟΠΑΝ). Αποστολή του η ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων στο Νομό με τη συμμετοχή και ενεργοποίηση της νεολαίας μας.

Των νέων μας, που όπως αποδεικνύεται και από τις αποψινές βραβεύσεις, έχουν "πάθος" για τον Αθλητισμό, και δυνατότητες για να φτάσουν πολύ ψηλά και πολύ μακριά. Πέρα από την αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους, τους οφείλουμε και μια υπόσχεση- όλοι εμείς, αρχές και φορείς, ότι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο παρέμβασης στο κεντρικό κράτος για να αποκτήσει το Ρέθυμνο τις αθλητικές υποδομές, που δικαιούται και του αξίζουν.

Όπως γνωρίζετε στη διοργάνωση αυτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια μια ειδική κατηγορία βραβεύσεων. Αυτή αφορά στην αναγνώριση της προσφοράς στον Αθλητισμό, προσωπικοτήτων, που ξεφεύγουν από τα όρια του Νομού μας και τις ιδιότητες του Αθλητή ή του προπονητή.
Στο πλαίσιο αυτών των ειδικών βραβεύσεων έχουμε απόψε κοντά μας δύο Ολυμπιονίκες, που δόξασαν την πατρίδα μας και αποτέλεσαν έμπνευση και κίνητρο για πολλά παιδιά να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό. Τον συντοπίτη μας Κρητικό και εν μέρει Ρεθεμνιώτη, Νίκο Κακλαμανάκη, τον γνωστό και ως "Γιο του Ανέμου", τον Ολυμπιονίκη, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης ιστιοπλόο. Και φυσικά τον "Ράμπο" των Ελληνικού μπάσκετ, τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή και αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Ολυμπιονίκη, Πρωταθλητή Ευρώπης, τον αγαπητό σε όλους- και ειδικά σε μας τους Ρεθεμνιώτες καθώς ο ίδιος τρέφει μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας και διατηρεί δεσμούς φιλίας με συντοπίτες μας - Γιώργο Σιγάλα.

Απόψε όμως τιμούμε και τον φίλο Λευτέρη Κρυοβρυσανάκη, τον εκπαιδευτικό, συγγραφέα και αθλητικό συντάκτη, που με τον δικό του μοναδικό τρόπο και τα βιβλία του έχει προσφέρει τα μέγιστα στην καταγραφή της αθλητικής ιστορίας του Νομού μας, μια κληρονομιά πολύτιμη και πολύ χρήσιμη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου