Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Χανιά : Ευαισθητοποίηση για την προστασία των ζώων

Έκκληση προς τους πολίτες να συμβάλουν ενεργά στην προσπάθεια για την προστασία των ζώων και την εξάλειψη των κρουσμάτων κακοποίησης τους, απηύθυνε σήμερα ο Μητροπολίτης Κυδωνίας - Αποκορώνου, Δαμασκηνός.

«Το να αφήνουμε ζώα στους δρόμους ή στους κάδους είναι μια απάνθρωπη έκφραση της κοινωνικής παρουσίας και δεν έχει καμιά σχέση, ούτε με τη ζωή μας, ούτε με την ζωή, που έχουμε, ως ελληνορθόδοξοι», τόνισε ο κ. Δαμασκηνός και ανακοίνωσε πως η Μητρόπολη απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους ιερείς της Μητροπόλεώς του, με την οποία τους καλεί να συμβάλουν προς την κατεύθυνση ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προστασίας των ζώων.


Στον νομό Χανίων πολλοί φορείς, σε συνεργασία με ζωοφιλικά σωματεία και με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνουν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, κοινή δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα της προστασίας των ζώων.
Ένα από τα ζητήματα, που παραμένουν εκκρεμή, είναι το θέμα της δημιουργίας καταφυγίου ζώων στον νομό, θέμα για το οποίο ο αντιδήμαρχος Χανίων, Ευάγγελος Σαματάς, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα τακτοποιηθεί με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου