Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Μαγκριώτης: 5 δισ. για έργα σε περιφέρεια-Κρήτη

Συμπληρωματικό πρόγραμμα δημοσίων έργων ύψους 3 δισ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα υλοποιηθεί το διάστημα 2011 έως 2013 προωθεί το υπουργείο Υποδομών.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γ.Σ. του ΣΑΤΕ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο η κατάρτιση του προγράμματος αυτού σε συνεργασία με τις περιφέρειες.


Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τα 2 δισ. ευρώ του προγράμματος θα κατευθυνθούν σε μικρά και μεσαίου μεγέθους έργα της περιφέρειας, τα 500 εκατ. ευρώ σε έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ σε υποδομές, σχετικές με τους υδάτινούς πόρους της χώρας.

Επιπλέον, το υπουργείο προωθεί την υλοποίηση έργων περίπου 2 δισ. ευρώ στην Κρήτη, με τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι (1 δισ. ευρώ, με σύμβαση παραχώρησης) και τον εκσυγχρονισμό του βορείου και νοτίου οδικού άξονα του νησιού (περίπου 900 εκατ. ευρώ).

Ο κ. Μαγκριώτης απαντώντας στις επικρίσεις των κατασκευαστών για απουσία νέων δημοπρατήσεων, σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ώριμων μελετών, της μείωσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και της δέσμευσης ενός μεγάλου μέρους του ΕΣΠΑ στα οδικά έργα παραχώρησης.

του Φάνη Γαβρινιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου