Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης που είχαν σώσει από αυτοκτονία

Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για το φόνο μιας 67χρονης γυναίκας εκτελέσθηκε χθες Τρίτη στο Οχάιο των ΗΠΑ, οκτώ ημέρες αφότου αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του παίρνοντας υπερβολική δόση φαρμάκων.

Η εκτέλεση του Λόρενς Ρέινολντς, 43 ετών, είχε αναβληθεί για μια εβδομάδα μετά την ανακάλυψή του, αναίσθητου, στο κελί του, και τη νοσηλεία του.

Τοπικοί δημοσιογράφοι μετέδωσαν ότι ο Ρέινολντς είχε προσφύγει στα δικαστήρια διαμαρτυρόμενος για την μέθοδο της θανάτωσής του --τη χρήση θανατηφόρου ένεσης--, που χαρακτήρισε επώδυνη και απάνθρωπη.

«Στα αδέλφια μου, ελπίζω να μην αναγκαστείτε να κάνετε ποτέ αυτά τα 15 βήματα που έκανα σήμερα. Προσπάθησα να ελκύσω προσοχή στην ματαιότητα (της θανατικής ποινής) και στο κατάφωρα προβληματικό σύστημα που έχουμε σήμερα. Σταματήστε αυτήν την τρέλα», έγραψε στην τελευταία του επιστολή, απευθυνόμενος στους συγκρατούμενούς του θανατοποινίτες.

Ο θάνατος του διαπιστώθηκε στις 10:27 (16:27 ώρα Ελλάδας) χθες, μετά την απόρριψη, από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, και της τελευταίας του έφεσης εναντίον της θανατικής ποινής που του είχε επιβληθεί.

Ο Ρέινολντς είχε καταδικαστεί για το φόνο, με στραγγαλισμό, μιας 67χρονης, μετά την εισβολή στο σπίτι της και την κλοπή 40 δολαρίων και μιας λευκής επιταγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου