Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Το μικρότερο σπίτι στο κέντρο του Λονδίνου με 220.00 ευρώ!

Μπορεί να έχει επιφάνεια ίσως και μικρότερη από ένα τραπέζι του μπιλιάρδου, όμως στοιχίζει όσο μία μεζονέτα! Ο λόγος για το μικρότερο ίσως σπίτι στο κέντρο του Λονδίνου, ο ιδιοκτήτης του οποίου αποφάσισε να το πουλήσει προς 220.000 ευρώ.

Πού ποντάρει για να εισπράξει περίπου 40.000 ευρώ το τετραγωνικό; Στο δίπτυχο λειτουργικότητα και τοποθεσία. Σε μόλις 5,6 τετραγωνικά μέτρα ο νέος ιδιοκτήτης θα βρει χώρο για να κοιμηθεί, να πλυθεί, να φάει, αλλά και να φυλάξει τα προσωπικά του αντικείμενα.

Και όλα αυτά μόλις μερικά βήματα από το γνωστό πολυκατάστημα Harrod’s, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας. Ετσι, μπορεί να του στοιχίσει κάτι παραπάνω η κατοικία, αλλά σίγουρα θα κάνει σε μεγάλο βαθμό απόσβεση σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις του στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης Ρόμπερτ Μπάρκερ είχε αγοράσει τη μικροσκοπική κατοικία πριν από τέσσερα χρόνια προς 130.000 ευρώ περίπου. Οπως λέει, τον εξυπηρετούσε η τοποθεσία της στο κεντρικό προάστιο Νάιτσμπριτζ για να μετακινείται από και προς τη δουλειά του. Την ίδια στιγμή, οι «συμπυκνωμένες» διαστάσεις της διευκόλυναν τον καθαρισμό της. «Καθαρίζω όντας ξαπλωμένος στον καναπέ! Για την ακρίβεια, μπορώ να πλυθώ, να ανοίξω την πόρτα, να φτιάξω ένα φλιτζάνι τσάι και να πάω τουαλέτα την ίδια στιγμή!», λέει ο 49χρονος για τον πλήρως λειτουργικό χώρο του, ο οποίος μετατράπηκε σε σπίτι το 1987 και αγοράστηκε για πρώτη φορά από μια γραμματέα προς 40.000 ευρώ.

Σήμερα η αξία του έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί. Με τα χρήματα που θα εισπράξει ο Μπάρκερ αποκαλύπτει ότι θα αγοράσει τον πύργο Μπαλίφινμποϊ, εξακοσίων ετών, που δεσπόζει σε έκταση οχτώ στρεμμάτων στην περιοχή Ταϊπεράρι της Ιρλανδίας.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου