Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Μητροπολίτες επιστρέφουν τον μισθό τους υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Το παράδειγμα της Νανάς Μούσχουρη που αποφάσισε να επιστρέφει κάθε μήνα την σύνταξή της ως ευρωβουλευτής στον λογαριασμό της Βουλής, προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία, αποφάσισαν να ακολουθήσουν δύο Μητροπολίτες.

Ο Ανθιμος Θεσσαλονίκης και ο Μεσογαίας Νικόλαοςανακοίνωσαν ότι ζήτησαν να διακοπεί η μισθοδοσία τους υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Επίσης, ο Άνθιμος ζήτησε από την εκκλησία να χαρίσει τις μετοχές της στην Εθνική Τράπεζα και πρόσθεσε:


"Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της Πατρίδος μας και γνωρίζοντας ότι η φορολόγηση των επαρχιακών μητροπόλεων θα στερήσει την δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε σε καθημερινά αιτήματα που φθάνουν στα γραφεία μας για οικονομική βοήθεια, ζητώ κι εγώ την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας μου, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.054 ευρώ".

Νωρίτερα και ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Άλτερ", έκανε γνωστό ότι ζήτησε τηνδιακοπή της μισθοδοσίας του, με την αιτιολογία: "η εκκλησία πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα και την προσπάθεια που γίνεται. Και επειδή δεν έχω άλλο τρόπο, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω να επιστραφεί ο μισθός μου στο κράτος. Σκέφτηκα αφού την κάνει μια Ευρωβουλευτής, γιατί να μην την κάνει και ένας Επίσκοπος".

Το αίτημα των δύο μητροπολιτών να διακοπεί η μισθοδοσία τους, θα συζητηθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου