Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ενας στους 100 ενήλικες Αμερικανούς βρισκόταν στη φυλακή το 2009

Περίπου ένας στους 100 ενήλικες Αμερικανούς βρισκόταν στη φυλακή το 2009, αριθμός δεν μεταβλήθηκε σημαντικά από το 2008, σύμφωνα με έρευνα του Pew Center on the States που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη.

Η μελέτη, που συνδυάζει δεδομένα από τις πολιτείες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αναφέρει ότι ο συνολικός πληθυσμός των εγκλείστων σε σωφρονιστικά καταστήματα αυξήθηκε κατά 1.099 άτομα, φθάνοντας τα 2,3 εκατομμύρια, επί συνόλου 230 εκατ. πολιτών των ΗΠΑ που έχουν συμπληρώσει την απαραίτητη ηλικία.

Ο αριθμός των φυλακισμένων στις πολιτειακές φυλακές τον Ιανουάριο του 2010 μειώθηκε κατά 0,4%, σε 1,4 εκατ.-πρόκειται για την πρώτη μείωση του πληθυσμού των εγκλείστων στη χώρα από το 1972. Το Pew Center ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί εάν η μικρή αυτή πτώση σηματοδοτεί κάποια τάση.

Σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο, ο συνολικός αριθμός των φυλακισμένων έχει αυξηθεί κατά 705% από το 1973.

Κατά τον Άνταμ Γκελμπ, διευθυντή του τμήματος έρευνας για θέματα ασφάλειας των πολιτών στο Pew Center, δεν είναι σαφές σε τι οφείλεται η μείωση, που παρ' όλα αυτά είναι «αξιοσημείωτη, μετά από τόσα χρόνια αύξησης» του αριθμού των κρατουμένων. Ενδέχεται να υπάρχει, πρόσθεσε, κάποια συσχέτιση με το γεγονός ότι πολλές πολιτείες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αναζητούν τρόπους να επιτύχουν «οικονομικότερα» και ποιοτικότερα αποτελέσματα για την δημόσια ασφάλεια χωρίς να φυλακίζουν τόσους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου