Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΧΑΝΙΑ:Επιστολή του βουλευτή Μανώλη Σκουλάκη για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ

Επιστολή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του ΕΚΑΒ Χανίων απέστειλε σήμερα ο εισηγητής του κοινοβουλευτικού τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Χανίων Μανώλης Σκουλάκης προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Ι. Ροτζώκο.

Στην επιστολή, καταγράφονται τα κύρια ζητήματα που χρήζουν άμεσης προώθησης για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αποτελεσματικότητας του ΕΚΑΒ, όπως αυτά είχαν αποτυπωθεί στη πρόσφατη συνάντηση του κ. Σκουλάκη με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χανίων.


Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σκουλάκης ζητά από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Χανίων με μεταθέσεις υπαλλήλων που υπηρετούν σε άλλες περιοχές της χώρας (8 τουλάχιστον άτομα έχουν αιτηθεί τη μετακίνηση τους από Αθήνα).

Ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ μ' ένα επιπλέον σύγχρονο ασθενοφόρο, δεδομένου ότι, κάθε χρόνο γίνονται περίπου 1.000 διακομιδές εκτός Χανίων και τα τρία υπάρχοντα ασθενοφόρα βρίσκονται σε συνεχή κίνηση σε όλο το νομό, με αποτέλεσμα η συχνότητα των βλαβών να είναι πολύ συχνή. Δημιουργία ενός νέου τομέα του ΕΚΑΒ σε περιοχή με άμεση πρόσβαση στο βόρειο οδικό άξονα Κρήτης όπου κάθε χρόνο σημειώνεται μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες του νομού.

Στην επιστολή του ο κ Σκουλάκης υποστηρίζει πώς , "τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν νέοι τομείς ΕΚΑΒ σε περιοχές όλων των νομών της Κρήτης (Μοίρες, Ιεράπετρα, Σητεία, Ανώγεια, Τζερμιάδο, Χερσόνησος, Γιόφυρο - δίπλα στο Παγκρήτιο Στάδιο) πλην του Νομού Χανίων."
Ο κ Σκουλάκης ζητά ακόμα την προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του τομέα Χανίων εντός του νοσοκομείου Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου