Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Αποσύρεται επικίνδυνο ρύζι και ζαμπόν από την αγορά

Την απόσυρση επικίνδυνου ρυζιού και ζαμπόν από την αγορά ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.

Από την αγορά αποσύρεται από την προϊόν ζαμπόν BAYONNE, με προέλευση Γαλλίας, σε συσκευασίες φέτες των έξι των 100 γραμμαρίων. Το εν λόγω προιόν είχε μολυνθεί με λιστέρια.

Επίσης, αποσύρεται ρύζι vermicelli, κινεζικής προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία «Double Phoenix Brand Guangdong», σε συσκευασίες των 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας 091003 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.10.2011.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση "Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ" για τη διακίνηση προϊόντος ζαμπόν BAYONΝΕ επιμολυσμένο με Listeria monocytogenes.

Πρόκειται για προϊόν ζαμπόν BAYONΝΕ σε συσκευασμένες φέτες των έξι (6), των 100g, με την εμπορική επωνυμία "ΖΑΜΠΟΝ BAYONΝΕ, CARREFOUR DISCOUNT 100 g, 6 φέτες", με bar code 3560070346295, προέλευσης Γαλλίας.

Η εταιρεία "Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ" προέβη σε ανάκληση - απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος, ανεξαρτήτως παρτίδας, με ημερομηνίες λήξης έως 01.06.2010.

Ο ΕΦΕΤ άμεσα έχει ξεκινήσει σχετικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, με ημερομηνίες λήξης έως 01.06.2010, παρακαλούνται να μην το καταναλώσουν.

Πρόκειται για ρύζι vermicelli, κινέζικης προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Double Phoenix Brand, Guangdong", σε συσκευασίες των 500gr, με αριθμό παρτίδας 091003 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.10.2011.

Σύμφωνα με τις Ολλανδικές Αρχές, διακινήθηκε ποσότητα 180 συσκευασιών στην ελληνική εταιρεία "Μ. Παπαναστασίου & ΣΙΑ ΟΕ - La Tieda", μέσω της Ολλανδικής επιχείρησης "Herman Kuijper B.V.".

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση - απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ακατάλληλο προϊόν να μην το καταναλώσουν.


Star.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου