Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Απολύθηκε λόγω του χρώματος του κασκόλ!

Όπως κάθε πόλεμος έχει παράπλευρες απώλειες έτσι ισχύει και για αυτόν που έχει ξεσπάσει μεταξύ μερίδας οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της οικογένειας Γκλέιζερ.
Οι οπαδοί με σήμα-κατατεθέν τα κιτρινοπράσινα κασκόλ (τα χρώματα που φορούσε η Γιουνάιτεντ στα πρώτα χρόνια από την ίδρυσή της όταν ονομαζόταν ακόμα Νιούτον Χιθ) προσπαθούν εδώ και καιρό να εξωθήσουν σε έξοδο τους ιδιοκτήτες που έχουν υπερχρεώσει τον σύλλογο με εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, και η πιο "σκληρή" απάντηση από τους Αμερικανούς ήρθε μέσω απολύσεων!


Ναι, καλά διαβάσατε, το τελευταίο "θύμα" της κόντρας ήταν ένας part-time εργαζόμενος στο "Ολντ Τράφορντ" ο οποίος απολύθηκε επειδή στο πλαίσιο της αναμέτρησης του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μίλαν έκανε τη δουλειά του (πλανόδιος πωλητής) φορώντας το κιτρινοπράσινο κασκόλ που είναι σύμβολο αντίστασης κατά των ιδιοκτητών, αρνούμενος μάλιστα να το βγάλει όταν του έγινε σχετική επίπληξη.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ίδιος ο απολυμένος, ο 21άχρονος Τζέρι Βάις (εργαζόταν για λογαριασμό των "κόκκινων διαβόλων" από τα 19 του χρόνια), με συνέντευξη που έδωσε στην τοπική εφημερίδα "Manchester Evening News".

"Αγόρασα το κασκόλ έξω από το στάδιο", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρωτοετής φοιτητής Ανθρωπολογίας, για να συνεχίσει: "Είπα στον πωλητή ότι θα το φορούσα την ώρα της βάρδιας μου στο Ολντ Τράφορντ. Με προειδοποίησε ότι μερικοί άνθρωποι είχαν ήδη απολυθεί επειδή έκαναν το ίδιο.

Κάποια στιγμή ήρθε ένας επόπτης και μου είπε να το βγάλω. Τότε ακούστηκαν εις βάρος του σφυρίγματα από οπαδούς, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν κασκόλ με τα ίδια χρώματα. Όταν αρνήθηκα να το βγάλω, οι οπαδοί ξέσπασαν σε επιδοκιμασίες.

Ακολούθως σφυρίχτηκε όταν έβαλε τους υπόλοιπους σε σειρά στο κιόσκι και μου ζήτησε να τον ακολουθήσω επειδή είχα κασκόλ "αντι-Γκλέιζερ".

Αξίζει να σημειωθεί πως κιτρινοπράσινο κασκόλ φόρεσε και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μετά το τέλος του αγώνα ενώ αποχαιρετούσε τον κόσμο, με τον "Μπεκς" να δηλώνει πως δεν γνώριζε πως το συγκεκριμένο χρώμα κασκόλ ήταν ως ένδειξη διαμαρτυρίας από οπαδούς προς το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς.


sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου