Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Πλήθος κόσμου στο περίπτερο της Νομαρχίας Ηρακλείου στην 4η έκθεση ελαιολάδου και ελιάς

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου με δικό της περίπτερο στην 4η έκθεση Ελαιολάδου & Ελιάς, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ στην Αθήνα. Το Ηράκλειο μάλιστα ήταν ο φετινός τιμώμενος Νομός της διοργάνωσης.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο της Νομαρχίας, η οποία με τη συμμετοχή της στην έκθεση στόχευε στην προώθηση και την προβολή του έξτρα παρθένου Κρητικού ελαιολάδου με τη μοναδική γεύση, τη χαμηλή οξύτητα και το υπέροχο άρωμα, στο ευρύ κοινό και στους εκπροσώπους ξένων αγορών.


Την εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια για την προβολή του Κρητικού Ελαιολάδου, τόσο στην εγχώρια, όσο και την ξένη αγορά ενίσχυσε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη, με την παρουσία της στην έκθεση και στο περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Στο περίπτερο της Νομαρχίας σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης βρισκόταν και ο αρμόδιος αντινομάρχης σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Ζαχαρίας Σπυριδάκης.

Εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της τέχνης και των γραμμάτων επισκέφθηκαν το περίπτερο της Νομαρχίας, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πλήθος προϊόντων και να ενημερωθούν μέσα από πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό διαφημιστικό υλικό. Στους επισκέπτες μοιράστηκαν και φιαλίδια ελαιολάδου, προκειμένου να γευτούν το λάδι που παράγει ο τόπος μας.

Εκτός των άλλων στο περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου βρέθηκαν η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κατερίνα Μπατζελή, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας και πλήθος φορέων από όλη την Ελλάδα. Η κ. Σχοιναράκη συνομίλησε μαζί τους, τονίζοντάς τους τις ευεργετικές ιδιότητες του κρητικού ελαιολάδου, διαφημίζοντας τα αγνά προϊόντα του τόπου μας. Σημαντική ήταν και η επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Luo Linquan, στο περίπτερο της Νομαρχίας και η εκτενής συνάντησή του με την κ. Σχοιναράκη στα πλαίσια και των σχέσεων που έχει εδραιώσει η Νομαρχία Ηρακλείου για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στην αχανή αγορά της Κίνας.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου συμμετείχαν στο περίπτερο της Νομαρχίας εκπρόσωποι των τεσσάρων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού καθώς και ιδιώτες επιχειρηματίες τυποποίησης ελαιολάδου, εκθέτοντας τα προϊόντα τους και ενημερώνοντας επιχειρηματίες και καταναλωτές για τα πλεονεκτήματα του κρητικού ελαιολάδου.

Πλήθος μαθητών από σχολεία της Αττικής είχαν την ευκαιρία να δουν ομοιώματα παραδοσιακού αλλά και σύγχρονου πιεστηρίου ελαιολάδου που βρίσκονταν στο περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Στους μαθητές έγινε λεπτομερής ενημέρωση για την έκθλιψη του ελαιοκάρπου και τον τρόπο παραγωγής του περίφημου κρητικού ελαιολάδου.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο Νομός Ηρακλείου κατάφερε να αποσπάσει 6 βραβεία στο «2ο Διαγωνισμό Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων» που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Συγκεκριμένα στην τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαρτίου, παρουσία της κ. Σχοιναράκη, στην κατηγορία ισχυρής έντασης φρουτώδους το χρυσό βραβείο δόθηκε στην εταιρεία ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ Ο.Ε. για το ελαιόλαδο «LIOKARPI ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗΣ ΒΙΟ» και το χάλκινο βραβείο δόθηκε στην Ε.Α.Σ. Ηρακλείου για το ελαιόλαδο «ΚΝΩΣΣΟΣ GOLD». Στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους το αργυρό βραβείο δόθηκε στην εταιρεία ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ Ο.Ε. για το ελαιόλαδο «LIOKARPI ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗΣ ΒΙΟ» και τα χάλκινο βραβείο δόθηκε από κοινού στην Ε.Α.Σ. Μεσσαράς για το ελαιόλαδο «MESSARA», στην εταιρεία BOTZAKIS. S.A. για το ελαιόλαδο «Π.Ο.Π. ΠΕΖΑ» και στην επιχείρηση «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Α.Ε.» για το ελαιόλαδο «PLORA-PRINCE OF CRETE».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου