Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Το πρώτο μη εισαγόμενο (δευτερογενές) κρούσμα στην Ελλάδα. Έφθασαν συνολικά τα 19 !

Κύμα εισαγομένων κρουσμάτων της νέας γρίπης! Πέντε νέα κρούσματα της νέας γρίπης καταγράφηκαν σήμερα, Σάββατο, στην χώρα μας ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων στα 19!
Παράλληλα, όμως, άνοιξε και ο πρώτος επάλληλος κύκλος της διασποράς των κρουσμάτων στην Ελλάδα (της μετάδοσης δηλαδή του ιού Η1Ν1 από άτομο σε άτομο επί ελληνικού εδάφους), με πρώτο ασθενή ένα βρέφος 11 μηνών το οποίο μολύνθηκε με τον ιό Η1Ν1 από συγγενικό του πρόσωπο που είχε επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωρό, το οποίο νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγία Σοφία», έχει ήπια συμπτώματα της γρίπης.
Το ίδιο και οι άλλοι τέσσερις νέοι ασθενείς –όλοι βρίσκονται εκτός νοσοκομείων. Πρόκειται για τρεις εφήβους από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκονται για διακοπές στην Ελλάδα και οι οποίοι κατά πληροφορίες είναι μέλη ενός γκρουπ τουριστών όπου επίσης έχει εντοπιστεί ασθενής τις προηγούμενες ημέρες. Όλοι τους ωστόσο βρίσκονται εκτός νοσοκομείου ακολουθώντας την αντιική θεραπεία σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

''protothema.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου