Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Αντιμέτωποι με το σύνδρομο του Λαζάρου

Αντιμέτωποι με το σύνδρομο του Λαζάρου βρέθηκαν οι γιατροί βρετανικού νοσοκομείου όταν διαπίστωσαν ότι ασθενής που είχε θεωρηθεί νεκρός ανέκτησε παλμούς μισή ώρα αφότου οι προσπάθειές τους να τον επαναφέρουν στη ζωή είχαν αποτύχει.
Ο 23χρονος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σχεδόν νεκρός, ύστερα από καρδιακή προσβολή. Οι γιατροί προσπάθησαν μάταια να τον επαναφέρουν με καρδιακό ηλεκτροσόκ και μαλάξεις.
Ανακοίνωσαν στους συγγενείς ότ
ι πέθανε, ενώ όμως ετοιμάζονταν να τον μεταφέρουν για νεκροψία, μισή ώρα αργότερα διαπίστωσαν πως είχε ξανά σφυγμό. Τον μετέφεραν αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου έζησε για δύο ημέρες και αφού του είχαν κάνει εγχείρηση. Ωστόσο, ο νεαρός άντρας δεν τα κατάφερε.
Υπέκυψε στην Εντατική, καθώς η κατάστασή του ήταν δραματική. Οπως διαπιστώθηκε από τη νεκροψία που έγινε μετά το θάνατο, ο ασθενής έπασχε από σοβαρής μορφής καρδιοπάθεια, η οποία όμως δεν είχε διαγνωστεί ποτέ.
Οπως ήταν φυσικό, ακολούθησε έρευνα, στην οποία οι γιατροί έκαναν λόγο για σύνδρομο του Λαζάρου, μια κατάσταση νεκρανάστασης πολύ σπάνια. Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί μόλις τριάντα οκτώ ανάλογες περιπτώσεις.

''Espresso news''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου