Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ολόκληρο οπλοστάσιοα κατείχε 32χρονος στην Ιεράπετρα

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στο οποίο περιλαμβάνονταν και πολεμικά όπλα βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι ενός 32χρονου, ο οποίος συνελήφθη προχθές στο δημοτικό διαμέρισμα της Μακρυλιάς Ιεράπετρας. (φωτο αρχειου)
«Στο Νομό Λασιθίου, υπάρχει μια τάση μιμητισμού! Το διαπιστώνουμε καθημερινά, αν αναλογιστούμε τις συλλήψεις που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για ναρκωτικά (εμπορία, χρήση) ή ακόμα το πρόσφατο συμβάν με τη σύλληψη ημεδαπού, ο οποίος κατείχε παράνομα πολεμικά όπλα». Τα παραπάνω
δήλωσε στην «Τ» ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, αναφερόμενος στη σύλληψη ενός 32χρονου ημεδαπού κατοίκου του δδ Μακυριλιά Ιεράπετρας, ο οποίος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε οπλοστάσιο
Σύμφωνα με τον αστ
υνομικό διευθυντή, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 32χρονου, παρουσία δικαστικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα αυτόματο πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι εύχρηστο Luger των 9 Μ.Μ, μία ξιφολόγχη, 662 πλήρη φυσίγγια καλάσνικοφ, 270 πλήρη φυσίγγια των 45 Μ.Μ, των 22Μ.Μ και άγνωστο των 45 Μ.Μ, των 22 Μ.Μ και αγνώστου διαμετρήματος πολεμικού όπλου, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και 4 κυνηγετικά όπλα με άδεια κατοχής, τα οποία όμως αφαιρέθηκαν καθότι κινήθηκε η διαδικασία ανάκλησης της άδειάς τους.
Ερωτώμενος σχετικά με το παράνομο οπλοστάσιο, το οποίο διατηρούσε στο σπίτι του ο 32χρονος, ο κ. Παναγιωτάκης ανάφερε ότι τα κυνηγετικά όπλα (4) δικαιολογούνται, εφόσον έχουν υπάρχουν οι σχετικές άδειες, όμως τα πολεμικά όπλα, εμπίπτουν στο ν. 2168/93 περί παράνομης κατοχής όπλων και λοιπού οπλισμού. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο συλληφθείς, δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, ωστόσο η εξάπλωση -όπως τόνισε- του φαινομένου των άσκοπων πυροβολισμών, της παράνομης οπλοκατοχής που σιγά - σιγά εξαπλώνεται σε όλο το νομό Λασιθίου, προβληματίζει ιδιαίτερα την αστυνομία.
«Από τη δική μας την πλευρά κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να προβληματιστούν και να σκεφτούν ότι με τους άσκοπους πυροβολισμούς, μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό στον εαυτό τους, είτε στα άτομα που βρίσκονται γύρω τους, τα οποία δεν φταίνε σε τίποτα. Σε αρκετές κοινωνικές εκδηλώσεις σημειώνονται άσκοποι πυροβολισμοί τον τελευταίο καιρό και δεν θα απέχει από την πραγματικότητα το γεγονός του να μετατραπεί μια στιγμή χαράς σε θρήνο», είπε ο αστυνομικός διευθυντής.


''2810.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου