Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Χιλιάδες ευρώ σε κυνομαχίες στο Ηράκλειο

«Χορός» χιλιάδων ευρώ στήνεται γύρω από αγώνες κυνομαχιών που διοργανώνονται στο Ηράκλειο Κρήτης. Αθώα σκυλιά, εκπαιδευμένα με τον πλέον σκληρό τρόπο, αποτελούν τους βασικούς «πρωταγωνιστές» σε αιματοβαμμένα θεάματα, που λαμβάνουν χώρα στις περιοχές των Δειλινών, της Βιομηχανικής Περιοχής και της Αμμουδάρας. Ολα τα στοιχεία και τα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την προπόνηση και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται για τα σκυλιά αυτά φανερώνουν ότι πίσω από αυτή τη διαδικασία βρίσκονται και κάποιοι κτηνίατροι του Ηρακλείου οι οποίοι -όπως καταγγέλλεται- έχουν απώτερο σκοπό να αυξηθεί η πελατεία τους!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τόλμη», τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης γνωρίζουν και τα σημεία όπου κατά καιρούς έχουν διοργανωθεί οι κυνομαχίες. Οι υπεύθυνοι γι’ αυτούς τους αγώνες φροντίζουν να μη διοργανώνουν το βάρβαρο θέαμα σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά να αλλάζουν τις τοποθεσίες, πάντα όμως στις συγκεκριμένες περιοχές. Η συχνότητα των κυνομαχιών που διοργανώνονται στο Ηράκλειο είναι δύο φορές την εβδομάδα. Τα μέλη της ζωοφιλικής οργάνωσης, όπως λένε, αδυνατούν να κάνουν κάτι ουσιαστικό χωρίς να έχουν την παράλληλη παρέμβαση της αστυνομίας.
Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι μοναδικά θύματα των κυνομαχιών είναι τα ίδια τα ζώα. Σε μία κυνομαχία -η οποία διεξάγεται μέχρι θανάτου- μόνο ένας σκύλος μπορεί να είναι νικητής, όμως τις περισσότερες φορές με πολύ σοβαρά τραύματα, ενώ κάποιες φορές και με ζημιά σε τέτοιο βαθμό ώστε ο… μεγάλος νικητής να μη γλιτώνει την ευθανασία. Εξάλλου, οι πολλοί τραυματισμοί αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο που οδηγεί στα κτηνιατρεία, καθώς κανένας ιδιώτης δεν είναι ικανός να θεραπεύσει έναν σκύλο μόνος του, αλλά πρέπει αναγκαστικά να απευθυνθεί σε κάποιον κτηνίατρο, που είναι μέσα στο κόλπο.

''Espresso news''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου