Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ηράκλειο: Συμπλοκές αστυνομικών - αντιεξουσιαστών

Συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν απόψε στο κέντρο του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «την απελευθέρωση των συλληφθέντων της εξέγερσης του Δεκεμβρίου».

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν περιορισμένες φθορές σε καταστήματα και οχήματα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις.

Μετά το πρώτο κύμα των επεισοδίων, γύρω στις 8 το βράδυ οι αντιεξουσιαστές κυνηγήθηκαν από τους αστυνομικούς, προς το Πάρκο του Θεοτοκόπουλου. Ωστόσο, μισή ώρα αργότερα ανασυντάχθηκαν και επανήλθαν στο ύψος του Δημαρχείου. Αφού εισχώρησαν στο ισόγειο της Λότζια, έσπασαν την ξύλινη πόρτα που οδηγεί στο κυρίως κτίριο και κατέλαβαν την αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στη συνέχεια άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς που είχαν περικυκλώσει το κτήριο, ενώ μετά από λίγο οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν.

Την ίδια στιγμή στο σημείο έφτασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, σε μια προσπάθεια να πείσει τους αντιεξουσιαστές να αποχωρήσουν από το κτήριο.

''protothema.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου