Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Θετικός ο απολογισμός ελέγχων στην αγορά των Χανίων.

Ως θετικός κρίνεται ο απολογισμός των αποτελεσμάτων των ελέγχων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Χανιά από τα μικτά κλιμάκια αστυκτηνιατρικού υγειονομικού και αγορανομικού ελέγχου. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις 1-4 έως και τις 16-6 πραγματοποιήθηκαν 100 επιθεωρήσεις, από τις οποίες προέκυψε ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων ελέγχθηκαν λειτουργούσαν όπως ο νόμος ορίζει. Υπεβλήθησαν 2 μηνύσεις και 6 πρόστιμα από την διεύθυνση εμπορίου ύψους 7,5 χιλιάδων ευρώ.
Στο πλαίσιο των ελέγχων κατασχέθηκαν από την ιχθυόσκαλα Σούδας 3,5 τόνοι νωπά
αλιεύματα τα οποία ήταν ακατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση.
«Οι έλεγχοι συνεχίζονται αλλά πρέπει να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι από την συμπεριφορά των επαγγελματιών του νομού η αγορά κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα οι καταστηματάρχες συμμορφώνονται στις υποδείξεις των οργάνων» τόνισε ο αντινομάρχης Χαράλαμπος Κουκιανάκης
Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων για πάταξη του παραεμπορίου στις παραλίες του βόρειου άξονα του νομού. Μέχρι σήμερα έχουν βεβαιωθεί, και έχουν οδηγηθεί με αυτόφωρη διαδικασία 19 παραβάτες στον εισαγγελέα έχουν υποβληθεί 7 μηνύσεις και πέντε πρόστιμα 5.500 ευρώ». Έλεγχοι έγιναν ακόμα σε πρατήρια υγρών καυσίμων και τα δείγματα που ελήφθησαν εξετάζονται.

ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου