Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Νέο περιστατικό απειλής κατά της ζωής αστυνομικών στα Ζωνιανά

Απειλές, ύβρεις και προπηλακισμούς δέχτηκαν αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοποτάμου από κατοίκους των Ζωνιανών προχθές το βράδυ στη διάρκεια περιπολίας τους έξω από το χωριό, ενώ η παρέμβαση συγχωριανών τους απέτρεψε ένοπλη επίθεση κατά των ένστολων, αφού τρεις τουλάχιστον θερμόαιμοι, ενοχλημένοι από την αστυνομική παρουσία, αποπειράθηκαν να πιάσουν όπλα τύπου καλάσνικοφ και να τα στρέψουν εναντίον τους.
Το νέο περιστατικό απειλής κατά της ζωής των αστυνομικών, που δείχνει την επιμονή ορισμένων ενάντια στο νόμο και την τάξη, σημειώθηκε στις 8 περίπου το βράδυ της Πέμπτης, κοντά στο Σπήλαιο Σφενδόνη, όπου κτηνοτρόφοι των Ζωνιανών είχαν στήσει τραπέζι μετά το τέλος της κουράς των προβάτων τους.
Νωρίτερα, αγροτικό αυτοκίνητο κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα στον δρόμο της Αξού, συγκρούστηκε με αστυνομικό τζιπ στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοτάμου που εκτελούσαν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή. Ο οδηγός του Ι.Χ. αν και «χτύπησε» ελαφρά το αστυνομικό όχημα προτίμησε να εγκαταλείψει το σημείο και να συνεχίσει την πορεία του προς τα Ζωνιανά.
Οι αστυνομικοί τον ακολουθήσουν εξ αποστάσεως και διαπίστωσαν ότι στάθμευσε λίγο πριν το Σπήλαιο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φαγοπότι, παρέας περίπου 30 ατόμων. Οι περισσότεροι από τους «συνδαιτημόνες» καλοδέχτηκαν τους ένστολους που φτάνοντας στο σημείο σταμάτησαν το τζιπ τους και προσέγγισαν την παρέα.
Νωρίτερα, αγροτικό αυτοκίνητο κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα στον δρόμο της Αξού, συγκρούστηκε με αστυνομικό τζιπ στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοτάμου που εκτελούσαν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή. Ο οδηγός του Ι.Χ. αν και «χτύπησε» ελαφρά το αστυνομικό όχημα προτίμησε να εγκαταλείψει το σημείο και να συνεχίσει την πορεία του προς τα Ζωνιανά. Οι αστυνομικοί τον ακολουθήσουν εξ αποστάσεως και διαπίστωσαν ότι στάθμευσε λίγο πριν το Σπήλαιο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φαγοπότι, παρέας περίπου 30 ατόμων.
Οι περισσότεροι από τους «συνδαιτημόνες» καλοδέχτηκαν τους ένστολους που φτάνοντας στο σημείο σταμάτησαν το τζιπ τους και προσέγγισαν την παρέα.
Το αστυνομικό τζιπ αναγκάστηκε να αποχωρήσει, οι ένστολοι ενημέρωσαν τόσο τον διοικητή τους όσο και τον διοικητή του Α.Τ. Ανωγείων για το περιστατικό. Ισχυρή αστυνομική δύναμη που έφτασε στην περιοχή δεν κατάφερε να εντοπίσει κανέναν εκ των δραστών, αφού εν τω μεταξύ η ομάδα των Ζωνιανών που συνέτρωγε, είχε ήδη διαλύσει.
Το Α.Τ. Ανωγείων σχημάτισε δικογραφία εναντίον τριών ατόμων με την κατηγορία της απειλής και της εξύβρισης κατά αστυνομικών.



Της Πόπης Παπαδάκη ''Ρεθυμνιώτικα νέα ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου