Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου

Ο Βρετανός Χένρι Όλιγχαμ έγινε σήμερα, στα 113 χρόνια του, ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, μετά το θάνατο του Ιάπωνα Τομότζι Ταναμπέ, ο οποίος είχε την ίδια ηλικία, ανακοίνωσε ο οργανισμός Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.
Ο Όλιγχαμ γιόρτασε τα 113 χρόνια του στις 6 Ιουνίου. Είναι ο πιο ηλικιωμένος από τους δύο βετεράνους του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που ζουν ακόμη στη Βρετανία. Ο άλλος ονομάζεται Χάρι Πατς και είναι 110 ετών.
(Στη φωτό: Μετά το θάνατο του Ιάπωνα Τομότζι Ταναμπέ, ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι ο 113χρονος Βρετανός Χένρι Όλιγχαμ (φώτο AFP).
Ο υπεραιωνόβιος είναι εξάλλου ο τελευταίος επιζών από τους ιδρυτές της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), η οποία δημιουργήθηκε το 1918. Ζει σε οίκο ευγηρίας βετεράνων στο Όβινγκντιν, κοντά στο Μπράιτον, στη νότια ακτή της Αγγλίας.
Ο Χένρι Όλιγχαμ γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1896 στο νότιο Λονδίνο. Η ζωή του απλώνεται σε τρεις αιώνες και γνώρισε έξι βρετανούς μονάρχες. Έχει πέντε εγγόνια, 12 δισέγγονα, 14 τρισέγγονα και ένα τετράκις εγγόνι.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου