Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ενισχύεται οικονομικά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης

Την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ) ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος.
Ο κ. Καρούντζος,
έδωσε το "παρών" στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια του οποίου τόνισε την ανάγκη και οι οφειλέτες του ΟΑΔΥΚ να εξοφλήσουν σταδιακά τις υποχρεώσεις τους.

"Ο ΟΑΔΥΚ είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τη Δυτική Κρήτη και δεν μπορεί να βοηθά όλους τους δήμους σε επίπεδο μελετών, σε επίπεδο ωρίμανσης έργων και λειτουργίας και να μην έχει τα απαραίτητα έσοδα".
Ο περιφερειάρχης Κρήτης έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρο Αρναουτάκη τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί ο οργανισμός με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ώστε να εξοφλήσει τους μισθούς του προσωπικού και να καλύψει τις ασφαλιστικές αλλά και άλλες του υποχρεώσεις. Όσον αφορά το προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ξεκαθάρισε, ότι μετά τη λήξη των συμβάσεων θα γίνει αξιολόγηση και θα παραμείνει το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.

Ο κ. Καρούντζος ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, με ανάρτηση στο Διαδίκτυο, "ανοίγει" η διαδικασία για την επιλογή του νέου γενικού διευθυντή του ΟΑΔΥΚ.

"Θα διαρκέσει πέντε ημέρες και θα γίνει όπως η νομοθεσία ορίζει", τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου