Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Σύσκεψη στη Νομαρχία Ηρακλείου για την κινητή μονάδα προληπτικής οδοντιατρικής.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να συζητηθούν λεπτομέρειες για τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής που ετοιμάζει η Νομαρχία Ηρακλείου για τη στοματική υγεία των μικρών μαθητών του Νομού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Ηρακλείου Πόπη Δασκαλάκη, οι Διευθυντές των Κέντρων Υγείας του Νομού, οδο
ντίατροι των Κέντρων Υγείας του Νομού, καθώς και ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Θετική ήταν η ανταπόκριση όλων στο κάλεσμα της Νομαρχίας για συνεργασία προκειμένου να λειτουργήσει η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής.
Η Μονάδα, που θα περιοδεύει στα σχολεία του νομού Ηρακλείου, θα έχει ως έργο της την Αγωγή Στοματικής Υγείας στους μικρούς μαθητές.

Ουσιαστικά, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που θα στελεχώσει εθελοντικά τη Μονάδα θα παρέχει ενημέρωση στα παιδιά για την καλή διατήρηση της στοματικής τους υγείας, καθώς και συμβουλές σωστής διατροφής.
Επιπλέον στη Μονάδα θα πραγματοποιείται στοματολογική εξέταση και φθορίωση, για την πρόληψη της τερηδόνας. Η Μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μέσα στον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου