Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Υπεγράφη η σύμβαση μελέτης ''Οριοθέτηση Ρεμάτων στην περιοχή Γουρνών του Δήμου Ηρακλείου''.

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη ,απο τον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννης Κουράκη και τον ανάδοχο,η μελέτη « Οριοθέτηση Ρεμάτων στην περιοχή Γουρνών του Δήμου Ηρακλείου »

Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από ιδ
ίους πόρους τους Δήμου Ηρακλείου και έχει ως αντικείμενο τον υπολογισμό της πλημμυρικής παροχής από υδρολογικά στοιχεία αλλά και τον υδραυλικό έλεγχο της ανομοιόμορφης ροής, όταν προκύπτει, ώστε να εξετασθεί η επάρκεια του υφιστάμενου μεγέθους της παροχής.

Επιπλέον στη μελέτη αυτή θα διατυπωθούν προτάσεις για τυχόν απαραίτητα περαιτέρω έργα αλλά και θα γίνει ο καθαρισμός των γραμμών οριοθέτησης των ρεμάτων.
Πιο συγκεκριμένα η Μελέτη θα περιλαμβάνει τα εξής :
* Σύνταξη Τεχνικής Έκθεσης όπου θα παρουσιάζονται τα υδρολογικά στοιχεία, οι υδραυλικού υπολογισμοί, ο καθορισμός των γραμμών οριοθέτησης και των ζωνών απολύτου προστασίας των ρεμάτων.
* Χάρτες όπου εντοπίζονται οι θέσεις εξεταζόμενων ρεμάτων και λεκανών απορροής. * Γεωλογικός Χάρτης της περιοχής .
* Παρουσίαση Τομών όπου θα παρουσιάζονται και τα προτεινόμενα έργα.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης είναι 30 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης της μελέτης τόνισε ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η μέριμνα για τα ρέματα που υπάρχουν στα όρια του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Οργάνωσης του Δήμου αλλά και η υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων, όπου χρειάζονται για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου