Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Οι παχύσαρκοι έτρεψαν σε υποχώρηση την Air France - KLM


Η αεροπορική εταιρεία Air France διέψευσε σήμερα χθεσινή δήλωση του ολλανδού εκπροσώπου της ότι σκοπεύει να επιβάλει στους παχύσαρκους επιβάτες να αγοράζουν δύο αεροπορικά εισιτήρια.
«Αντίθετα με ό,τι έγραψε ο τύπος, η Air France δεν προτίθεται να υποχρεώσει τα υπερβολικά παχύσαρκα άτομα να πληρώνουν και για δεύτερο κάθισμα», διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η εταιρεία.


«Η μόνη καινοτομία που η εταιρεία σκοπεύει να εφαρμόσει από την 1η Φεβρουαρίου είναι να επιστρέφει το αντίτιμο του δεύτερου εισιτήριου που κάποιος παχύσαρκος επέλεξε να αγοράσει, σε περίπτωση που η οικονομική θέση δεν είναι πλήρης», προσθέτει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.


Εκπρόσωπος της Air France-KLM είχε δηλώσει ότι οι υπερβολικά παχύσαρκοι επιβάτες θα πρέπει να πληρώνουν το 75% της τιμής για ένα δεύτερο εισιτήριο (δηλ. το πλήρες αντίτιμο προ φόρων), επιπλέον του εισιτηρίου τους.
Η εταιρεία υπογραμμίζει επίσης ότι «από το 2005, η Air France προσφέρει στους εξαιρετικά παχύσαρκους επιβάτες τη δυνατότητα να αγοράσουν και δεύτερη θέση, προκειμένου να διασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση και ασφάλεια». «Η δεύτερη αυτή θέση προσφέρεται με 25% έκπτωση».

Τον Νοέμβριο του 2007, η Air France και η ταξιδιωτική εταιρεία Go voyages είχαν καταδικαστεί σε πρόστιμο 8.000 ευρώ για διάκριση σε βάρος ενός γάλλου επιβάτη, ο οποίος ως παχύσαρκος αναγκάστηκε να πληρώσει δύο εισιτήρια προκειμένου να του επιτραπεί να επιβιβαστεί σε πτήση Νέο Δελχί-Παρίσι.


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου