Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού 2010

ΕΝΑ «λιθαράκι», προς την κατεύθυνση της δημιουργίας «Καρναβαλικής συνείδησης» στην πόλη του Αγίου Νικολάου, φιλοδοξεί να βάλει φέτος το «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού». Και αν η επιτυχία του «Κυνηγιού» δείχνει πλέον να εξασφαλίζεται, με τη μαζικότητα της συμμετοχής των συμπολιτών (400 ήταν οι περυσινοί «κυνηγοί»), οι διοργανωτές θέλουν φέτος να κάνουν ένα «άλμα μπροστά».

Καλούν τις ομάδες, όχι απλώς να μεταμφιεστούν, όπως πέρυσι (ε
πιδιώκοντας φυσικά να βραβευτούν για την πρωτοτυπία, την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητά τους), αλλά και να «μεταμφιέσουν» το όχημά τους, στοχεύοντας στο βραβείο «Καλύτερης Μεταμφίεσης Αυτοκινήτου».
Την ιδέα τους την έδωσαν οι περυσινές «Πειρατίνες», που...
...που με τη βοήθεια του πατέρα μιας από αυτές, μετέτρεψαν το αγροτικό αυτοκίνητό του σε… πειρατικό καράβι, σκορπίζοντας με την άφιξή τους τον ενθουσιασμό και κερδίζοντας την γενική επιδοκιμασία και βέβαια το πρώτο βραβείο καλύτερης μεταμφίεσης.

Έτσι, οι φετινοί «Κυνηγοί», εκτός από την ταχύτητα, την ευφυΐα, τις γνώσεις και τη διάθεση για παιχνίδι, που πρέπει να επιδείξουν, καλούνται φέτος να συμμετάσχουν και σε ένα παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικότητας, που θα πρέπει να ξεκινήσει πολλές ημέρες πριν την ημέρα αυτή: την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Καλούνται, να δημιουργήσουν στην ουσία ένα «καρναβαλικό θέμα», πρωτότυπο στη σύνθεση, αλλά και… άνετο στην κίνηση, αφού με τις στολές τους και μέσα στο «μεταμφιεσμένο όχημα» θα υποχρεωθούν να τρέξουν!
Όλες οι ομάδες, πάντως, είτε με μεταμφιεσμένο όχημα, είτε χωρίς, θα καταφέρουν να δώσουν την ημέρα αυτή με την εμφάνισή τους, «καρναβαλικό χρώμα» στην πόλη μας, «τρέχοντας» στις γειτονιές μεταμφιεσμένοι στην αναζήτηση του επόμενου γρίφου.

Ενώ η έναρξη της ημέρας αυτής, θα μπορούσε να είναι και μια… μικρή αλλά κεφάτη «Καρναβαλική Παρέλαση» των μεταμφιεσμένων ομάδων (με οχήματα ή χωρίς) στο κέντρο της πόλης, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Η υπόθεση Όσον αφορά την υπόθεση του φετινού παιχνιδιού, οι διοργανωτές, την κρατούν «επτασφράγιστο μυστικό». Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρωταγωνιστής είναι ένας… Μικρός (σε ηλικία;) Θου – Γου, που θα είναι οδηγός τους σε μια «Μεγάλη Περιπέτεια».

Γενικές Οδηγίες :
Όσον αφορά τις γενικές οδηγίες είναι περίπου οι ίδιες με την περυσινή χρονιά – αν εξαιρέσουμε το αίτημα για μεταμφίεση ολόκληρου αυτοκινήτου, που πάντως δεν είναι υποχρεωτικό. (Είναι πράγματι ένας δύσκολος στόχος, αλλά γιατί να μην το δοκιμάσουμε;)
* Οι ομάδες θα είναι και φέτος έως δέκα ατόμων. Σε περίπτωση συμμετεχόντων κάτω των 18 ετών απαραίτητο είναι να συνοδεύονται από ένα ενήλικα (εφόσον πρόκειται για ομάδα έως πέντε ατόμων) ή από δυο (εφόσον πρόκειται για μεγαλύτερη ομάδα).
* Κάθε ομάδα θα χρειαστεί για να λύσει κάποιους από τους γρίφους ένα αυτοκίνητο. Ο οδηγός θα πρέπει να είναι ενήλικας και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης.

* Ρητά απαγορεύεται (με ποινή τον αποκλεισμό από το παιχνίδι) η χρήση μηχανοκίνητου δίτροχου. Αντίθετα επιτρέπεται το ποδήλατο. Για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, πάντως, η καλύτερη λύση ίσως θα είναι τα… ποδαράκια μας.



Βραβεία

Τα βραβεία φέτος θα μοιραστούν σε τρεις κατευθύνσεις: Στους πρώτους νικητές του Κυνηγιού, στο νικητή του Παράλληλου Παιχνιδιού (όχι, φέτος δεν θα σας ζητήσουν να φέρετε… γάιδαρο) και στις καλύτερες μεταμφιέσεις ομάδας και οχήματος.

Πάντως, τονίζεται για μία ακόμα φορά, ότι η μεταμφίεση του αυτοκινήτου, δεν αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής, ούτε δίνει επιπλέον «μπόνους» για τα βραβεία του Κυνηγιού ή του Παράλληλου Παιχνιδιού. After game Party Θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου 2010, στο Molo Café Bar, όπου θα γίνει προβολή του video και των παραλειπόμενων του κυνηγιού, σχολιασμός από την οργανωτική επιτροπή και τους συμμετέχοντες και ανταλλαγή εντυπώσεων για τα όσα έγιναν.
Οι συμμετοχές

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη το αργότερο έως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ώστε να γίνει έγκαιρος προγραμματισμός του υλικού.
Η κάθε ομάδα θα πρέπει να καταβάλλει με την αίτησή της 40 ευρώ συνολικά, ποσό που θα λειτουργήσει για την κάλυψη των εξόδων, αλλά και για τη χρηματοδότηση των βραβείων.

Πληροφορίες – Αιτήσεις Συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου
Δευτέρα, Τετάρτη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι Τηλ. επικοινωνίας: 2841026899 (κ. Εργίνα Καναβάκη) 2841089513 (κ. Κωνσταντίνος Φραγκιαδάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου