Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΣΠΗΛΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: 35χρονος άνδρας πυροβολούσε κατά βούληση σε απόσταση αναπνοής

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ. Σπηλίου, περιστατικό που σημειώθηκε προ διαστήματος σε απόσταση αναπνοής από το τμήμα, και που δεν είδε το φώς της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου, ένας 35χρονος κάτοικος της περιοχής, γνωστός των αστυνομικών αρχών, από πολύ κοντινή απόσταση σε σχέση με το σημείο όπου βρισκόταν ο μοναδικός ένστολος της βάρδιας και εκτελούσε μεταξύ άλλων και την υπηρεσία σκοπού, πυροβολούσε με προκλητικό τρόπο και αναίτια προς το Αστυνομικό Τμήμα χωρίς όμως να το στοχεύει.
Οι πληροφορίες λένε ότι ρίχτηκαν τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί, τους οποίους φυσικά αντιλήφθηκαν και οι κάτοικοι, οι οποίοι κατήγγειλαν το συμβάν στα «Ρ.Ν.» ενώ ο νεαρός σκοπός υπηρεσίας τρομοκρατήθηκε χωρίς ωστόσο να προβεί σε καμία αντίδραση καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν αφού δεν είχε καμία κάλυψη και οποιαδήποτε ενέργεια του θα μπορούσε να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο 35χρονος «πιστολέρο» δεν περιορίστηκε στην πρώτη ρίψη πυροβολισμών αλλά λίγο αργότερα έπραξε το ίδιο επιβαίνοντας στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του κι ενώ διερχόταν από τον δρόμο, κάτω από το Αστυνομικό Τμήμα.
Ο σκοπός υπηρεσίας βεβαίως κατέγραψε το συμβάν και ενημέρωσε τους προϊσταμένους του ενώ την επόμενη μέρα φαίνεται να έγινε έρευνα στον χώρο γύρω από το Α.Τ. όπου υπέδειξε ως σημείο από το οποίο ρίχτηκαν οι πυροβολισμοί και βρέθηκαν κάλυκες.

Εναντίον του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και φαίνεται να παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Το ζήτημα ωστόσο είναι η ασφάλεια του εκάστοτε αξιωματικού υπηρεσίας τις βραδινές ώρες, του συγκεκριμένου τμήματος, καθώς και της ασφάλειας του κτιρίου και του αστυνομικού εξοπλισμού που υπάρχει σε αυτό, αφού είναι αδύνατη η περιφρούρηση με έναν και μόνο αστυνομικό που υπηρετεί τη νύχτα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Είναι εύλογη η ανησυχία που προκαλείται και δεν είναι η πρώτη φορά που θίγεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα Σπηλίου τις νυχτερινές ώρες, τόσο για το ζήτημα του ενδεχόμενου κινδύνου από επίθεση κακοποιών ή στην καλύτερη περίπτωση μεθυσμένων ατόμων όσο φυσικά και για την πλημμελή αστυνόμευση της περιοχής αφού ένας και μόνο αστυνομικός γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες.


rethnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου