Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλών τροφίμων

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύνθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε σε τέσσερα είδη τροφίμων την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας και συγκεκριμένα πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνης), η οποία όμως δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, ως όφειλε. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα :

α)
Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία "Σοκολάτα FRESH - Μαύρη σοκολάτα", που παράγεται από την Fresh Ζαχαροπλαστεία ΑΒΕΕ. Το ανωτέρω προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 75 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 15-9-10.

β) Σοκολάτα με γλυκαντικά, με την εμπορική ονομασία "Pure chocolate Delhaise" Βελγίου, που διακινείται στην Ελλάδα από την ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ. Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες 33 g και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03 - 2010.

γ) Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία "Riquet Μαύρη", που διακινείται στην Ελλάδα από την Aldi Ελλάς Super Market Συμμετοχική ΕΠΕ & ΣΙΑ ΕΕ. Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 100 g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος : SEP 2010 / 21336.


δ) Σοκολάτα υγείας, με την εμπορική ονομασία "Χειροποίητη Σοκολάτα Υγείας Χ. Κοσμίδη - Ν. Γαβρίλη Χαλβάς Δραπετσώνας".
Το προϊόν διακινείται από την Χ. Κοσμίδη - Ν. Γαβρίλη Χαλβάς Δραπετσώνας, σε συσκευασίες των 90 g , με ανάλωση κατά προτίμηση έως 11 - 04 - 10.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης καλεί τους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε γάλα να μην καταναλώσουν τα ανωτέρω προϊόντα.



ΕΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου