Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Μείωση της ποινής του πρώην βουλευτή Ι.Κεφαλογιάννη αποφάσισε ο Αρειος Πάγος

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτές εν μέρει τις αιτήσεις αναίρεσης του πρώην βουλευτή Ι.Κεφαλογιάννη και του προέδρου της ΝΟΔΕ και Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Α.Σπανουδάκη κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνης, που τους καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε μηνών και τριών μηνών, κατά συγχώνευση, με τριετή αναστολή αντίστοιχα.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα απέρριψε τις αιτήσεις ως προς το σκέλος που αφορούν το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση πλημμελήματος (ψευδορκίας), για το οποίο η ποινή του Ι.Κεφαλογιάννη ήταν τέσσερις μήνες φυλάκιση και της απλής συνδρομής στην πρόκληση πλημμελήματος για το οποίο ο Α.Σπανουδάκης είχε ποινή δύο μηνών.
Κατά το δικαστήριο υπάρχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς το σκέλος αυτό των κατηγοριών με αποτέλεσμα για το αδίκημα αυτό να παραμένει η ποινή.
Παράλληλα, ο ΑΠ αναίρεσε την απόφαση του Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου και κήρυξε αθώους και τους δύο ως προς το αδίκημα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία, κρίνοντας ότι δεν μπορούν να συρρέουν και τα δύο εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκαν, αλλά και επειδή είναι ατιμώρητες οι προπαρασκευαστικές πράξεις.

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών τόσο η ποινή του Ι.Κεφαλογιάννη, όσο και του Α. Σπανουδάκη μειώνονται κατά ένα μήνα.
Ο πρώην βουλευτής είχε καταδικαστεί γιατί είχε ασκήσει πιέσεις σε αστυνομικούς να καταθέσουν ευνοϊκά για κατηγορούμενο εμπλεκόμενο σε υπόθεση ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου