Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Σ.τ.Ε. :Θετική απάντηση για τον βιολογικό Παλαιόχωρας

Kέρδισε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την πρώτη δίκη αναφορικά με τη χωροθέτηση του βιολογικού καθαρισμού του Πελεκάνου ο δήμος της περιοχής.

Η πρώτη προσφυγή, ακολουθούν και άλλες, αφορούσε την αλλαγή της χωροθέτησης του βιολογικού από τη θέση “Τηγάνι” στη θέση “Τροχαλού” και η θετική της έκβαση θεωρείται πολύ σημαντική ως προς και τις υπόλοιπες έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.
Για το θέμα ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Πελεκάνου, Γιώργο Ζουριδάκη, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος.

Από τον κ. Ζουριδάκη ζητήθηκε η έμπρακτη στήριξη της πολιτείας προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί καθώς είναι υπεραπαραίτητο για την περιοχή. Από τη μεριά του ο κ. Καρούντζος αναφερόμενος γενικά στους βιολογικούς καθαρισμούς του Πελεκάνου, της Σούγιας και των Σφακίων επεσήμανε πως “o OAΔΥΚ στο πλαίσιο των μελετών είναι σε καλό επίπεδο, εκτός από κάποιες επικαιροποιήσεις που αφορούν τον προϋπολογισμό των έργων. Υπάρχει ένα θέμα με τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι οι χωροθετήσεις που, αν δεν βρεθεί λύση, θα υπάρξει πρόβλημα”. Ο κ. Καρούντζος ζήτησε από τους δημάρχους να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα ζητήματα χωροθέτησης.
Για το θέμα του βιολογικού του Πελεκάνου υπήρξε συνεννόηση, ώστε πολύ σύντομα, να επαναληφθεί συνάντηση προκειμένου να μελετηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο.

Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου