Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

On line σύνδεση Αστυνομίας με Τειρεσία για κλεμμένες ταυτότητες


Με την "Τειρεσίας ΑΕ" συνδέεται on line αρμόδια υπηρεσία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για να αντιμετωπισθούν αδικήματα που σχετίζονται με κλεμμένες αστυνομικές ταυτότητες. Επίσης άμεση σύνδεση με αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας θα έχει κάθε ενδιαφερόμενος, όπως π.χ. τα ταξιδιωτικά γραφεία, για προβλήματα σχετικά με κλεμμένα διαβατήρια.
Με τη νέα σύνδεση, αμέσως μόλις γίνει δήλωση στην Αστυνομία της απώλειας ή κλοπής αστυνομικής ταυτότητας αυτόματα θα ενημερώνεται και η "Τειρεσίας ΑΕ".

Ετσι, θα περιορίζεται ο χρόνος που θα έχει στη διάθεσή του ο δράστης κλοπής ή παράνομης χρήσης απωλεσθέντος δελτίου ταυτότητας για να προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή σε βάρος του νόμιμου κατόχου του εγγράφου.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι το 2008 πραγματοποιήθηκαν 1,7 εκατομμύρια άμεσες αναζητήσεις απωλεσθέντων -κλαπέντων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας.

Σε 13.830 περιπτώσεις εντοπίστηκαν ταυτότητες που είχαν δηλωθεί ως απωλεσθείσες ή κλεμμένες.

Σχετική απόφαση για την υλοποίηση της ρύθμισης αυτής έχει λάβει και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αρμόδια υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.passport.gov.gr, η οποία αντιμετωπίζει περιπτώσεις κλοπής ή παράνομης χρήσης απωλεσθέντου διαβατηρίου. Σε αυτή την ιστοσελίδα μπορεί να μπει οποιοσδήποτε έχει μπροστά του ένα διαβατήριο να πληκτρολογήσει τον αριθμό του και να διαπιστώσει αμέσως εάν το διαβατήριο είναι κλεμμένο ή έχει δηλωθεί ως απωλεσθέν.

''Εξπρες''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου