Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Παραγκωνίζεται ο Νομός Λασιθίου

ΤΗΝ πικρία του μοιράστηκε ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης με τους Δημάρχους και τα μέλη της ΤΕΔΚ στην προχθεσινή συνεδρίασή της για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο Νομός Λασιθίου.

Ο κ. Αναστασάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αιτήματα προς διάφορα Υπουργεία, ο ΒΟΑΚ μένει πίσω σε άθλια κατάσταση, ούτε έχει ζητηθεί ποτέ συμμετοχή εκπροσώπων του νομού σε ζητήματα που αφορούν το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προκλητικός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης του Ηρακλείου αγνοούν ό,τι συμβαίνει εδώ ή το παρουσιάζουν με πολλές ελλείψεις.
«Ο ΒΟΑΚ του νομού μας και η αρμοδιότητα συντήρησης του ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης και την στιγμή αυτή για περίπου 90 χιλιόμετρα του οδικού μας δικτύου που ανήκουν στον ΒΟΑΚ έχει διατεθεί το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου για την συντήρησή του.

Ποσό ανεπαρκέστατο για να καλυφθούν όλες αυτές οι ανάγκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κατασκευαστούν σε επικίνδυνα σημεία των δρόμων μας αντιολισθητικοί τάπητες, να μην μπορούν να καθαριστούν οι τάφροι και τα ξερά χόρτα που είναι εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς. Υπάρχουν δε σημεία των δρόμων μας που θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία, κυρίως στην περιοχή μετά την Παχιά Άμμο. Σε άλλους νομούς της Κρήτης όπου η αρμοδιότητα των δρόμων ανήκει στο ΥΠΕΧΩΔΕ κάθε χρόνο δίνονται 2 εκατ. ευρώ για τις συντηρήσεις τους», όπως είπε.

Παράπονα όμως έκανε και για τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, για τον οποίο είπε ότι «αν και με τον Γενικό όπου βρεθούμε έχουμε μια καλή επαφή, τους οκτώ μήνες που είμαι Νομάρχης δεν μας έχει επισκεφθεί ακόμα ώστε να συζητήσουμε τα διάφορα προβλήματα που είναι στις δικές του αρμοδιότητες, ενώ τον έχω καλέσει και προφορικά αλλά και σήμερα μέσω της ΤΕΔΚ θα τον καλέσουμε να έρθει και να είναι προετοιμασμένος για να συζητήσουμε όσα μας αφορούν, και είναι πολλά».

Τόνισε ξανά ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη του νομού στηρίζεται στις καλές σχέσεις συνεργασίας των φορέων του και με την παρουσία του στην συνεδρίαση της ΤΕΔΚ αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά.

Σε ότι αφορά τα αρδευτικά έργα που είχε εξαγγείλει ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός είπε πως οι υποσχέσεις έχουν παραμείνει στα λόγια και ότι σύντομα επιβάλλεται να γίνει ένα ταξίδι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για μία συνάντηση από την οποία ο ειδικός γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις.

Αναφορικά με το έργο στο αεροδρόμιο Καστελίου είπε πως είναι απαράδεκτο να μην προσκαλείται ποτέ κανένας εκπρόσωπος του Νομού Λασιθίου. «Το αεροδρόμιο είναι ένα έργο που αφορά ολόκληρο το νησί και όχι μόνο το Ηράκλειο, ο δικός μας νομός από την στιγμή που δεν έχει δικό του αεροδρόμιο θα εξυπηρετείται από αυτό του Καστελίου. Το ΥΠΕΧΩΔΕ λοιπόν και ο κ. Σουφλιάς όφειλαν να μας είχαν ενημερώσει για το τι ενέργειες έχουν γίνει και γίνονται όπως και να μας καλεί σε όλες τις συσκέψεις που αφορούν το έργο αυτό. Έχουμε άποψη και γνώμη για το θέμα τόσο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όσο και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το οποίο τουλάχιστον η συνάδελφος από το Ηράκλειο, η κα Σχοιναράκη, είχε την ευαισθησία να μας καλέσει και την ευχαριστώ», κατέληξε.

Εφημερίδα Ανατολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου