Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Συσκεψη για το πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων: τα επόμενα βήματα» παρουσία Παυλόπουλου

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή στις 11 το πρωί σύσκεψη με θέμα το πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων: τα επόμενα βήματα» στο ξενοδοχείο Galaxy στο Ηράκλειο.

Την σύσκεψη
οργανώνουν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκας σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, κα Γιάννα Δεσποτοπούλου . Το «Πρόγραμμα Πόλις-Αμφιτρύων: Επόμενα Βήματα» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας και σ αυτό συμμετέχει ενεργά η Κρήτη με την υποστήριξη των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Όπως είναι γνωστό η Χώρα μας, διεκδίκησε με επιτυχία και ανέλαβε, με τη στήριξη της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας, τη διοργάνωση και φιλοξενία των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 25 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου του 2011 στην Αθήνα. Όπως είναι γνωστό η Χώρα μας, διεκδίκησε με επιτυχία και ανέλαβε, με τη στήριξη της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας, τη διοργάνωση και φιλοξενία των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 25 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου του 2011 στην Αθήνα.
Παράλληλα με τους Αγώνες θα υλοποιηθούν ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην εκπαίδευση της νεολαίας μας σε θέματα που αναφέρονται στην ένταξη του «διαφορετικού» στις καθημερινές δραστηριότητες της κοινωνίας μας. Ένα από τα πιο σημαντικά, ειδικά προγράμματα των δικών μας Αγώνων είναι το πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων» (HOST TOWN). Το πρόγραμμα «Πόλις- Αμφιτρύων» έχει σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις Διεθνείς Αποστολές να φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες σε διαφορετικές Πόλεις και Νησιά της Ελλάδας πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στο Ηράκλειο και τα Χανιά, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης(Α & Β βαθμού) και άλλων τοπικών και παραγωγικών φορέων της Κρήτης και μετά από διεξοδική συζήτηση, τονίσθηκε ότι είναι εφικτή η φιλοξενία 2.000 αθλητών με τους προπονητές τους στους 4 νομούς της Κρήτης μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου του 2011.

Κατά την αυριανή συνάντηση θα συζητηθούν διεξοδικά τα επόμενα βήματα της φιλοξενίας και θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος καθώς και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησής του, προκειμένου οι τοπικοί φορείς να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τους 2.000 αθλητές με τους συνοδούς προπονητές τους, που έχουν αναλάβει να φιλοξενήσουν, από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2011, στους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων.
Στην παρουσίαση του προγράμματος έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές των τεσσάρων νομών, οι Νομάρχες,Πρόεδροι ΤΕΔΚ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αστυνομικές και υγειονομικές αρχές, ξενοδόχοι επιχειρηματίες, τουριστικοί πράκτορες, επιμελητήρια, τα εκλεγμένα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Νέων των Δήμων καθώς και εθελοντικοί φορείς.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου 2011. Σ αυτούς θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές και 2.500 προπονητές από 185 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές καθώς και 3.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου