Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Κρίσημη εξακολουθεί η κατάσταση των τριών σοβαρών κρουσμάτων της νέας γρίπης στη χώρα.

Στα 730 περίπου ανέρχονται τα κρούσματα νέας γρίπης Α Η1Ν1 στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2009.
Ο ανεπίσημος αριθμός είναι πολύ μεγαλύ
τερος αφού υπάρχουν πολλοί ασθενείς με ήπια συμπτώματα που δεν προσέρχονται στα νοσοκομεία και δεν καταμετρούνται.
Σε Αττική και Κρήτη ο μεγαλύτερος αριθμός των περιπτώσεων, ενώ περισσότερα από σαράντα είναι τα κρούσματα που εκδηλώνονται κάθε μέρα στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας αποτελεί τουριστικό προορισμό.


ΣΤΟ ΠΑΓΝΗρακλείου


Εντωμεταξύ, σε σοβαρή κατάσταση εξακολο
υθούν να νοσηλεύονται τα δύο τελευταία σοβαρά περιστατικά της νέας γρίπης, που παρουσίασαν ιογενή πνευμονία. Πρόκειται για έναν 42χρονο Βορειοηπειρώτη, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και μία 16χρονη Βρετανίδα τουρίστρια, που μεταφέρθηκε από την Κεφαλονιά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
Κρίσιμη είναι η κατάσταση και του 35χρονου, του πρώτου σοβαρού κρούσματος που εμφανίστηκε στο Ηράκλειο την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτά τα κρούσματα πνευμονίας θεωρούνται αναμενόμενα για τους επιστήμονες και όπως υποστηρίζουν θα αυξηθούν κατά την φθινοπωρινή περίοδο.
Και αυτό είναι που προβληματίζει τους γιατρούς. Αφού η καρδιά των νοσοκομείων που είναι οι εντατικές μονάδες θα κληθούν να ανταποκριθούν στα βαριά περιστατικά. Η κατάσταση είναι ήδη τραγική, λένε οι γιατροί των εντατικών μονάδων των νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου