Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Συνεχίζεται με επιτυχία το 4ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 4ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που διοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και ο Δήμος Παλιανής.
Το Συμπόσιο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που πραγματοποιείται για τέσσερα συνεχή έτη.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται στο δημοτικό χώρο που βρίσκεται στην είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος του Βενεράτου και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 5 Αυγούστου. Στο ίδιο χώρο συνεχίζει να λειτουργεί παράλληλα και έκθεση με γλυπτά από το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που πραγματοποιήθηκε την περυσινή χρονιά, με πολλούς πολίτες από τη γύρω περιοχή, το Ηράκλειο, καθώς και τουρίστες να την επισκέπτονται μέχρι στιγμής.

Φέτος, στο Συμπόσιο συμμετέχουν 6 καλλιτέχνες: από την Ελλάδα η Χρύσα Βαθιανάκη, η Στέλλα Μπολωνάκη και ο Μανώλης Χαρκούτσης, από τη Βουλγαρία ο Ventseslav Iotoff, από τη Ρουμανία ο Gabriel Valentin Grama και από την Καραϊβική η Geeta Roopnarine, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις, και να παρακολουθήσουν τους μεταξύ τους διαφορετικούς τρόπους δημιουργίας και παραγωγής της Τέχνης.
Οι καλλιτέχνες σμιλεύουν τα έργα τους πάνω στην πέτρα, βασικό συστατικό στοιχείο της περιοχής, αντλώντας έμπνευση και ιδέες από το θέμα του Συμποσίου «Οίνος: Μύθος και πραγματικότητα» που και φέτος είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κρασί που παράγει ο τόπος, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία κατασκευής των δημιουργιών τους.


Επίσης, δύο από τους καλλιτέχνες πραγματοποιούν και εργαστήρια, ένα με μαθήματα πηλού και ένα σύγχρονης τέχνης, στα οποία συμμετέχουν παιδιά της περιοχής.
Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο κοινό τα έργα που φιλοτέχνησαν σε ειδική βραδιά Τέχνης και Οίνου τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009 στις 8:30μ.μ., όπου οι οινοποιοί της περιοχής θα προσφέρουν το κρασί τους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου