Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

ΛΑΣΙΘΙ-Δάσος με... χασίς στο Μακρύ Γιαλό

Μέσα σε ένα δάσος από… χασίς βρέθηκαν οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας στη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιούν για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της χασισοκαλλιέργειας.
Ύστερα από κατάλληλη εκμετάλλευση στοιχείων που περιήλθαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και εκτελέστηκε επιτυχώς επιχείρηση στην οποία μετείχαν αστυνομικοί της ομάδας ειδικών αποστολών της ΥΠΑΣΕΚ, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγ. Νικολάου, του ΤΑΕ Λασιθίου, του Επιτελείου της Διεύθυνσης και του ΤΑ Ιεράπετρας, κατά την οποία βρέθηκε μέσα σε πυκνή πευκόφυτη περιοχή στη θέση Πευκοσέλι, στο ΔΔ Σταυροχωρίου του δήμου Μακρύ Γιαλού, χώρος φυτείας αποτελούμενος από 6 επίπεδα. Εκεί υπήρχαν φυτεμένα 538 δενδρύλλια σε ημιαποξηραμένη κατάσταση ύψους 1 μ. περίπου απλωμένα περιμετρικά στο χώρο της φυτείας, καθώς και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 710 γραμμάρια εντός της πρόχειρης καλύβας που είχαν κατασκευάσει και χρησιμοποιούσαν για τη διαμονή τους οι άγνωστοι καλλιεργητές.

Ο χώρος της φυτείας, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, φυλασσόταν από ενόπλους άνδρες, πιθανόν αλλοδαπούς. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν όπως και η ανευρεθείσα ποσότητα εντός της καλύβας και τα καλλιεργητικά εργαλεία (λάστιχο άρδευσης, αξίνες, λιπάσματα κ.λπ.). Προανάκριση ενεργεί το ΤΑ Ιεράπετρας.


Εφημερίδα Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου