Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Επιχείρηση αεροδιακομιδής Ολλανδού ναυτικού στο νοσοκομείο Χανίων

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων πήρε σήμερα ένας 46χρονος ναυτικός από την Ολλανδία που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας χθες το μεσημέρι στο νοσοκομείο, από το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ, το οποίο βρισκόταν ανοιχτά της Παλαιόχωρας, με κατεύθυνση προς την Ιταλία .

Όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Κώστας Δανδουλάκης, «ενημερώθηκε το νοσοκομείο μας ότι επρόκειτο να γίνει μ
ια αεροδιακομιδή ενός ναυτικού από ένα ολλανδικό πλοίο, το οποίο παρέπλεε νότια της Παλαιόχωρας με πιθανά συμπτώματα θρόμβωσης στο αριστερό του πόδι».

Ο ναυτικός εισήχθη αμέσως για εξετάσεις, καθώς όταν έφθασε στο νοσοκομείο είχε τις αισθήσεις του, αν και το πόδι του είχε πρηστεί και μελανιάσει σε μεγάλο βαθμό.
« Το νοσοκομείο είχε προετοιμασθεί για την υποδοχή του ασθενούς, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, δεν διαπιστώθηκε όμως θρόμβωση. Όπως έδειξαν οι εξετάσεις, ο Ολλανδός είχε υποστεί κρίση ουρικού οξέος.
Έλαβε την προβλεπόμενη αγωγή και στη συνεχεία με φροντίδα της εταιρείας του πήρε εξιτήριο», ανέφερε ο κ. Δανδουλάκης.
Ο Ολλανδός μάγειρας του πλοίου παρουσίασε το πρόβλημα υγείας, ενώ αυτό κατευθυνόταν προς την Ιταλία και ήταν σε απόσταση περίπου μίας ώρας από την ακτή.

Αμέσως, ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και από κοινού ελήφθη η απόφαση να μην μεταβεί το σκάφος του Λιμενικού Σταθμού Παλαιόχωρας στο σημείο, για να τον παραλάβει και να μεταφερθεί στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του να απογειωθεί ένα "Σούπερ Πούμα" από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και να τον παραλάβει από το πλοίο.

Τελικά, η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 1.45, στις 2.20 ο ναυτικός είχε παραληφθεί από το ελικόπτερο και στις 2.45 βρισκόταν στο ελικοδρόμιο του νοσοκομείου Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου