Και τι δεν έχει ακουστεί για τη σοκολάτα. Στον γλυκό αυτό πειρασμό έχουν καταλογίσει καλά και κακά.
Τώρα όμως οι επιστήμονες έρχονται να πουν ότι η σοκολάτα προστατεύει από τα… εγκεφαλικά. Ανάλυση που θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, υποστηρίζει ότι η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων.
Ερευνητές, ύστερα από σειρά μελετών πάνω σε 50.000 άτομα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν λογικές ποσότητες σοκολάτας έχουν κατά 22% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό.
Βέβαια δεν προστατεύουν από τα εγκεφαλικά όλοι οι τύποι σοκολάτας. Ασπίδα κατά των εγκεφαλικών είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες μόνο η μαύρη σοκολάτα, που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικές ουσίες.
Όσοι λοιπόν βρήκατε δικαιολογία για να αρχίσετε να… γουρουνιάζετε, κομμένη η σοκολάτα γάλακτος και η αμυγδάλου.
Μόνο μαύρη και… πικρή!
''star.gr''
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου