Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Εκοψαν το Facebook σε κρατούμενους

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 30 κρατούμενοι είχαν δημιουργήσει λογαριασμό στο Facebook με σκοπό να ενοχλούν και να προσβάλλουν τα θύματά τους. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο δολοφόνος ενός παιδιού, ο οποίος ανέφερε στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο ότι “διαγράφει άτομα”.

Ο υπουργός
Δικαιοσύνης ανέφερε πως είχε επισκεφτεί τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα πριν από 3 εβδομάδες προτού να εξετάσει το θέμα και ζήτησε να καταργηθούν οι σελίδες μέσα σε 48 ώρες.
Υποστήριξε πως η κυβέρνηση εξετάζει και άλλα μέτρα για να σταματήσει τη πρόσβαση κακόβουλων κρατουμένων σε δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη και ειδικές καρέκλες, οι οποίες ανιχνεύουν τα κινητά που έχουν ενεργή την εφαρμογή του ιντερνέτ, ακόμα και εάν τα κρύψουν σε οποιαδήποτε σωματική κοιλότητα.

"Απλά θέλουμε να προχωρήσει αυτό το μέτρο" , ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια συνέντευξή του ο υπουργός, υποστηρίζοντας τις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατά των κρατουμένων.
"Οι σελίδες δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων που ήταν εγγεγραμμένοι στο κοινωνικό δίκτυο έχουν ήδη διαγραφεί" είπε και πρόσθεσε "Αυτό που επιδιώκουμε τώρα είναι πως μπορούμε να επεκτείνουμε αυτές τις ρυθμίσεις, ώστε να υπάρχει ένα μεγαλύτερο επίπεδο αυτόματη διαγραφή των σελίδων".

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως οι αρμόδιες αρχές σκέφτονται να αλλάξουν τους κανονισμούς των κρατουμένων ακόμα και όταν βγαίνουν με άδεια, με σκοπό να τους γίνει ξεκάθαρο πως ακόμα και όταν είναι έξω από τη φυλακή δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.


Το συγκεκριμένο συμβάν δε σταματά εκεί, αφού ποικίλα περιστατικά έχουν αναφερθεί σχετικά με τη "παράνομη" χρήση των κοινωνικών δικτύων με σκοπό να επικοινωνήσουν με συνωμότες και να γελοιοποιήσουν τα θύματά τους.

Ο Barry Mizen συγγενής θύματος, ανέφερε πως "Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από τη σωματική κακοποίηση και η πράξη τους θα πρέπει να έχει ανάλογες κυρώσεις".

Τέλος, στο θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης ο οποίος και τόνισε: "Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το Facebook ώστε να σιγουρευτούμε πως δεν θα συμβεί κάποιο ανάλογο περιστατικό", σπεύδοντας να συμπληρώσει "καταλαβαίνουμε τον εύλογο εκνευρισμό των θυμάτων και των συγγενών τους και συμφωνούμε όπως και το Facebook με το ότι δεν πρέπει τέτοιου είδους λογαριασμού να μένουν επουδενί ενεργή".


''news247.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου