Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Επίσκεψη του κυβερνήτη του Γαλλικού πλοίου “BEAUTEMPS – BEUPRE” στη Νομαρχία Ηρακλείου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Νομαρχία Ηρακλείου πραγματοποίησε ο κυβερνήτης του γαλλικού υδρογραφικού – ωκεανογραφικού πλοίου “Beautemps – Beaupre” Marc Reina.

Ο κυβερνήτης, συνοδευόμενος από την επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στο Ηράκλειο, Σοφία Τσαντηράκη, συναντήθηκε με την αντινομάρχη Ηρακλείου Μαρία Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας της Νομαρχίας Ηρακλείου Μαρία Δαμιανάκη.


Κατά τη διάρκεια της
συνάντησης ο κυβερνήτης ενημέρωσε την κ. Πετρακογιώργη για τους σκοπούς του ταξιδιού και τις υδρογραφικές – ωκεανογραφικές μελέτες που πραγματοποιεί το πλοίο και το πλήρωμά του. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ονομασία του πλοίου, που παραπέμπει στον πατέρα της σύγχρονης γαλλικής υδρογραφίας Charles – Francois Beautemps – Beaupre.
Τέλος ο κ. Reina μίλησε με ενθουσιασμό για τον κατάπλου του πλοίου στο Ηράκλειο, τονίζοντας ότι είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο η κρητική φιλοξενία.


Η κ. Πετρακογιώργη συζήτησε με τον κυβερνήτη για την ιστορική διαδρομή της Κρήτης από την αρχαιότητα ως σήμερα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην πλούσια κρητική μυθολογία.

Επιπλέον υπογράμμισε τις φιλικές σχέσεις και την κοινή ιστορία που συνδέει την Κρήτη με τη Γαλλία, αλλά και τις κοινές δημοκρατικές αξίες που διέπουν τις δύο χώρες και λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου