Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Είμαστε ουραγοί στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών

Σύμφωνα με πίνακα που συντάχθηκε στο London Business School για λογαριασμό της Nokia Siemens Networks,η Ελλάδα καταλαμβάνει την προτελευταία θέση μεταξύ 25 ανεπτυγμένων χωρών σε όλο τον κόσμο ως προς την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

Στον Πίνακα Επιδόσεων Συνδεσιμότητας ο οποίος καταρτίστηκε από την ομάδα του καθηγητή Λίοναρντ Ουέιβερμαν, συνυπολογίζονται δεκάδες παραμέτροι μεταξύ των οποίων: οι τεχνολογικές δεξιότητες και η χρήση της τεχνολογίας επικοινωνιών και περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές λίστες για 25 ανεπτυγμένες και 25 αναπτυσσόμενες χώρες. Στην πρώτη πεντάδα στην κατάταξη των ανεπτυγμένων χωρών βρίσκονται...

...οι ΗΠΑ (7,71), η Σουηδία (7,47), η Δανία (7,18), η Ολλανδία (6,75) και η Νορβηγία (6,51), ενώ στην έκτη θέση η Βρετανία (6,44) ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η Ισπανία (δείκτης συνδεσιμότητας 3,49), η Πορτογαλία (3,02), η Ουγγαρία (2.72), η Ελλάδα (2,62) και η Πολωνία (2,49).

Στην αντίστοιχη λίστα των αναπτυσσόμενων χωρών, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Μαλαισία χάρη στην καλή συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Νότιος Αφρική και τη Χιλή, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Νιγηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου