Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Στο προσκήνιο το άσυλο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ φοιτητών και διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενδέχεται να προκαλέσει η σημερινή συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, που θα ασχοληθεί με το θέμα του ασύλου και την πρόσφατη επιστολή Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις.

Στην επιστολή της η υπουργός Παιδείας υπενθυμίζεται ότι ζήτησε να καθορισθούν τα όρια προστασίας του ασύλου σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, να καταγραφούν οι χώροι που τελούν υπό κατάληψη, και να συνεργαστούν οι διοικήσεις των ΑΕΙ με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς για την προστασία της περιουσίας των Πανεπιστημίων λαμβάνοντας όλα τα μέτρα εφαρμογής του νόμου.
Εν τω μεταξύ, το κλίμα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν δείχνει να εκτονώνεται, ενώ απεστάλη από τη γραμματεία της Συγκλήτου η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Οργάνου την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο.
Στην ουσία η συνεδρίαση αυτή, αν και έχει χαρακτηρισθεί «τακτική», θα ασχοληθεί με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που δεν είχαν συζητηθεί κατά την κρίσιμη συνεδρία της 4ης Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, λόγω και της παρατεταμένης κρίσης στο ίδρυμα, ειδικά μετά την παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας κ. Γιάννη Πανάρετου που ζήτησε να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και κυρίως για τις διώξεις σε βάρος της πρυτανικής αρχής, αποκτά και πάλι ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η συνεδρίαση ενδέχεται να αναβληθεί, καθώς πολλοί πρόεδροι τμημάτων έχουν ήδη δηλώσει ότι κωλύονται να παραστούν.
Παράλληλα, την επόμενη ημέρα, στις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνών, του διοικητικού δηλαδή οργάνου του Ειδικού Λογαριασμού, που για πολλούς θα έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις για τις υποψηφιότητες των ενδιαφερόμενων πανεπιστημιακών να διεκδικήσουν την κενή θέση του αντιπρύτανη Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας, αν και πληθαίνουν οι εκτιμήσεις εκείνων που θεωρούν ότι εν τέλει θα υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος.



ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου