Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:«Ροζ» εκβιασμός στις Μοίρες

Στα χέρια των αστυνομικών υπαλλήλων έπεσε ένας 31χρονος, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε κάνει τη ζωή ενός 45χρονου, πραγματικό μαρτύριο, καθώς τον εκβίαζε αποσπώντας του διόλου ευκαταφρόνητα χρηματικά ποσά.

Ο 31χρονος εκβιαστής, είχε απλώσει τα δίχτυα του στην περιοχή των Μοιρών, έχοντας βάλει στο στόχαστρο τον 45χρονο, με σκοπό να επωφελείται οικονομικά.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αιτία για τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς, αποτελούσε μια γυναίκα και η σχέση που είχε το θύμα, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί.


Ο συλληφθείς απειλούσε ότι θα αποκάλυπτε τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει για την προσωπική ζωή του 45χρονου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος, υπό το φόβο της δημοσιοποίησής τους, να έχει υποκύψει στον εκβιασμό. Όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Ιανουάριο ο 31χρονος μαζί με έναν ακόμη αλλοδαπό συνεργό του από τη Βουλγαρία, προσέγγισαν με… άγριες διαθέσεις το θύμα τους.
Του εκμυστηρεύτηκαν όσα γνώριζαν και του ζήτησαν τότε να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ. Ο 45χρονος υπό το βάρος των αποκαλύψεων τότε τα έδωσε, ελπίζοντας ότι οι δράστες δεν θα τον ξαναενοχλούσαν.


Με προσημειωμένα

Η δίψα για εύκολο χρήμα όμως οδήγησαν τον 31χρονο στην επαναπροσέγγιση του 45χρονου. Αυτή τη φορά ο εκβιαστής όμως στάθηκε άτυχος, καθώς το θύμα αποφάσισε να δώσει τέλος σε αυτή την οδυνηρή και ψυχοφθόρα διαδικασία για τον ίδιο, πριν αυτή ξεφύγει από κάθε όριο. Έτσι απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών
.
Μετά από την απαραίτητη πληροφόρηση και την περιγραφή της κατάστασης που έδωσε, στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη. Το σχέδιο που εφαρμόστηκε ήταν κλασικό, αλλά αλάνθαστο. Το θύμα έδωσε ραντεβού με το θύτη την περασμένη Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ.
Ο 45χρονος έφτασε στο προκαθορισμένο σημείο, έχοντας μαζί του το ποσό των 2.000 ευρώ, αλλά με προσημειωμένα τα χαρτονομίσματα.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με το δράστη να φεύγει σίγουρος ότι και πάλι είχε αποκτήσει ένα καλό κομπόδεμα.

Όμως δεν πρόλαβε να το χαρεί, αφού συνελήφθη μέσα σε καφετέρια μαζί με το ποσό των 2.000 ευρώ που είχε απαιτήσει από τον παθόντα, προκειμένου να μην αποκαλύψει στοιχεία της προσωπικής του ζωής.

Έρευνα


Από τον έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Μοιρών βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του δράστη ένα πιστόλι, πέρα φυσικά από το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το οποίο και αποδόθηκε στον παθόντα. Λίγη ώρα αργότερα σε έρευνα που ακολούθησε στο ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και οχτώ φυσίγγια. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. εισαγγελέα Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός συνεργός του συλληφθέντος - ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τον Ιανουάριο τρέχοντος έτους με την απειλή αποκάλυψης του ίδιου προσωπικού γεγονότος, είχαν εξαναγκάσει τον παθόντα να τους παραδώσει το χρηματικό των 2.500 ευρώ - δεν βρέθηκε και μέχρι την ώρα που έκλεινε η «Τ» αναζητείτο από τις αστυνομικές αρχές.


tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου