Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Καυγάς γιατρών κόστισε τη ζωή σε νεογέννητο !

Νεογέννητο κοριτσάκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή καθώς οι γιατροί του καθυστέρησαν τη γέννα, λόγω διαφωνίας για το ποιος ήταν ο υπεύθυνος τοκετού. Όπως αναφέρει το BBC, οι γιατροί μετακινήθηκαν από την αίθουσα τοκετού του βραζιλιάνικου νοσοκομείου, από το προσωπικό ασφαλείας, μετά τη διαμάχη τους για το ποιος είναι υπεύθυνος τοκετού.

Κάποιος άλλος γιατρός κατάφερε τελικά να βοηθήσει την έγκυο γυναίκα
αλλά ήταν πολύ αργά για το μωράκι.
Οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το κατά πόσο η διαφωνία τους έπαιξε ρόλο στο θάνατο του βρέφους ενώ οι δύο γιατροί απολύθηκαν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agencia Estado.
Το περιστατικό συνέβη στην Iβινχέμα της πολιτείας Mάτο Γρόσο ντε σόλ.

Οι δύο γιατροί απολύθηκαν, ενώ έρευνα διεξάγεται από την αστυνομία και τις ιατρικές αρχές.
Η έγκυος γυναίκα, Γκιστάνε ντε Mατος Ροντριγκεζ, ρώτησε τους γιατρούς ποιος ήταν υπεύθυνος. Λίγο όμως, αφού της χορηγήθηκαν τα φάρμακα για τη γέννα, κάποιος άλλος γιατρός εμφανίστηκε και επέμεινε ότι ήταν ο υπεύθυνος για τη διαδικασία.
Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, οι δύο άνδρες άρχισαν να διαφωνούν και στη συνέχεια να τσακώνονται.


"Ήταν μεγάλη μάχη. Κατέληξαν να κυλιούνται στο πάτωμα και η γυναίκα μου τους φώναζε να σταματήσουν", ανέφερε ο Ζιλμπέρτο Mέλο Καμπρέιρα, σε εφημερίδα του Σάο Πάολο. Σύμφωνα με τον ίδιο η ασφάλεια αναγκάστηκε να βγάλει έξω τους δύο γιατρούς.


Σύμφωνα με βραζιλιάνικη εφημερίδα, κάποιος άλλος γιατρός κατάφερε εντέλει να βοηθήσει την έγκυο κάνοντας καισαρική τομή, περίπου 90 λεπτά αργότερα αλλά το κοριτσάκι γεννήθηκε νεκρό.



news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου