Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

H Microsoft νικάει τα "Ζόμπι"

Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της Microsoft για την απενεργοποίηση ενός δικτύου από μολυσμένους υπολογιστές που εδώ και μήνες στέλνουν δισεκατομμύρια διαφημιστικά μηνύματα (spam) σε όλο τον κόσμο.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια έδωσε πράσινο φως για την απενεργοποίηση 277 διαδικτυακών διευθύνσεων που πιστεύεται ότι συνδέονται με ένα "botnet", γράφει το BBC.

Με τον όρο botnet είναι γνωστά τα δίκτυα μολυσμένων υπολογιστών, ή υπολογιστών «ζόμπι», οι οποίοι ελέγχονται από χάκερ και χρησιμοποιούνται συνήθως για συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις ή για την αναμετάδοση παράνομων διαφημιστικών email.

Οι χρήστες των μολυσμένων συστημάτων συνήθως δεν αντιλαμβάνονται την παράνομη δραστηριότητα των υπολογιστών τους.
Η Microsoft είπε ότι παρόλο που έχει ουσιαστικά κλείσει το δίκτυο, χιλιάδες υπολογιστές θα εξακολουθούν να μολύνονται με κακόβουλο λογισμικό και ενημέρωσε τους πελάτες της να κάνουν διαρκώς ανανεώσεις στα antivirus των υπολογιστών τους. Η επιχείρηση της Microsoft αφορά ένα botnet με την ονομασία Waledac.
Οι πολύμηνες έρευνες της εταιρείας αποκάλυψαν ότι το δίκτυο αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες PC σε όλο τον κόσμο και έχει τη δυνατότητα να αποστέλλει κάθε μέρα 1,5 δισεκατομμύριο μηνύματα spam.


Mόνο το διάστημα 3-21 Δεκεμβρίου 2009, οι χρήστες του Hotmail, της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft, δέχτηκαν συνολικά 651 εκατομμύρια email από το Waledac.


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου