Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛ.ΑΣ.-Στην Κρήτη oι αδιάφθοροι

«Από κόσκινο» περνάνε τα στοιχεία «φωτιά» που έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, «καίγοντας» υψηλόβαθμο αξιωματικό που υπηρετεί στο Ηράκλειο.

Από χθες το πρωί, κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στην Κρήτη, με μοναδικό στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία -αν τα όσα ακούγονται αποδειχτούν αληθινά- θα αποτελέσει μια απ
ό τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέλη της ομάδας που ασχολείται με την παράνομη και καταδικαστέα συμπεριφορά του ανώτατου αξιωματικού, έχουν στη διάθεσή τους όλα τα υπάρχοντα
στοιχεία, καθώς και τις καταθέσεις των αστυνομικών υπαλλήλων που δόθηκαν -και θα συνεχίσουν να δίδονται σε Ηράκλειο και Χανιά- ενώπιον του γενικού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης Νίκου Μπεσίρη, που διενεργεί την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, όπως επίσης και την έρευνα που διεξάγει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης.

Γεγονός είναι πάντως πως τα συγκεκριμένα γεγονότα και οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. με τους αστυνομικούς υπαλλήλους να ζητούν επιτακτικά την εξονυχιστική έρευνα και φυσικά την αλήθεια.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστου Φωτόπουλου, ο οποίος στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο για θέματα συνταξιοδοτικά και εργασιακά, τόνισε ότι: «Ζητήματα τα οποία έχουν τεθεί και έχουν δημοσιοποιηθεί, με βάση τα οποία υπάρχουν συμπεριφορές που αντιβαίνουν το θεσμό και της λειτουργίας της αστυνομίας είναι καταδικαστέα».

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Ζερβουδάκης σημείωσε πως: «Η Ένωσή μας έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή για αυτά τα γεγονότα αλλά και για κάθε τέτοιο παρόμοιο περιστατικό που δεν τιμά την τοπική αστυνομία. Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτά τα θέματα και ζητάμε την άμεση απονομή δικαιοσύνης».

Αμαρτωλές ιστορίες
Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατά του συγκεκριμένου κορυφαίου αξιωματικού.
Η ανάρτηση σε γνωστό δημοσιογραφικό blog στοιχείων που φωτογράφιζαν το συγκεκριμένο αστυνομικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Μπορεί οι συγκεκριμένες αναρτήσεις να μην αναφέρονται με… ονοματεπώνυμο κατά του εν λόγω αξιωματικού, όμως μέσα στο κείμενο, υπάρχουν πληροφορίες και αναφορές σε γεγονότα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν όσους γνωρίζουν σε κάποιο ή κάποια πρόσωπα που σήμερα υπηρετούν από θέσεις αιχμής το αστυνομικό σώμα στην Κρήτη και το Νομό Ηρακλείου.
Το κείμενο που αναρτήθηκε στο crimesonair@blgospot.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. περιγράφει γεγονότα από την εποχή που ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετούσε στην Αθήνα, έχοντας μάλιστα ιδιαίτερη σχέση με τα στριπτιτζάδικα της πρωτεύουσας, μέχρι την προσπάθειά του να καρπωθεί κατασχεθέντα χρήματα, έπειτα από τη σύλληψη δύο εμπόρων ναρκωτικών, στο νησί όπου υπηρετεί, δηλαδή την Κρήτη.


Τα τελευταία γεγονότα και σίγουρα πιο συνταρακτικά, αφορούν στην προσπάθεια του ανώτατου αξιωματικού να αρπάξει τα 20.000 ευρώ που είχαν κατασχεθεί μετά τη σύλληψη των δύο εμπόρων ναρκωτικών.

Του Ανδρέα Κριτσωτάκη - ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου