Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΚΡΗΤΗ:Χωρίς μονάδα εγκαυμάτων το νησί

Την άμεση εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας Εγκαυμάτων στην Κρήτη απαίτησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου κατά την διάρκεια συζήτησης Ερώτησής της με αφορμή εργατικό «ατύχημα» στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου που ανέδειξε με τραγικό τρόπο την έλλειψη αυτή.

Με αόριστο τρόπο απάντησε όμως η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, λέγοντας πως το υπουργείο γνωρίζει το
πρόβλημα και δηλώνοντας - με προφανή πρόθεση να αναδείξει ότι δεν είναι συνήθη τέτοια περιστατικά - ότι πριν το 2007 «υπήρξαν 12 συνολικά τέτοια περιστατικά» και «πέντε από το 2007 έως το 2009», ενώ παραδέχθηκε ότι σε ολόκληρη την Κρήτη «υπηρετεί ένας γιατρός πλαστικής χειρουργικής».

Οσον αφορά τις ΜΕΘ στο νησί, σημείωσε ότι «είναι η μεγάλη προτεραιότητα που έχουμε θέσει εξαρχής».
«Δεν απαντάτε στο αίτημα» επισήμανε στην παρέμβασή της η Βέρα Νικολαΐδου τονίζοντας ότι «δεν μπορεί την ζωή ανθρώπων να την υπολογίζουμε με νούμερα. Δεν είναι αριθμοί η αξία της ζωής τους».
Εθεσε παράλληλα το ρητορικό ερώτημα αν «έχει σημασία ότι τα περιστατικά είναι λίγα; Κινδυνεύει η ζωή τους κατά την μετακομιδή;» προσθέτοντας: «αυτό που ενδιαφέρει είναι το αν θα καλύψετε αυτό το κενό».

Περιγράφοντας συνολικά την κατάσταση, η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «τα κενά των γιατρών είναι πάνω από 3.000 πανελλαδικά, των νοσηλευτών 25.000» και «τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με δόσεις», ενώ σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική τόνισε πως «υπάρχουν πολιτικές επιλογές» και «δεν μπορεί να βλέπουμε την υγεία σαν εμπόρευμα και ανάλογα να την τοποθετούμε».



Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου