Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Διπλή έρευνα για επίορκο αξιωματικό στο Ηράκλειο

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. η διπλή έρευνα των δικαστικών αρχών και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος ανώτερου αξιωματικού που υπηρετεί σε θέση κλειδί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε προανάκριση για τις καταγγελίες σε βάρος του αξιωματικού που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες τον περασμένο Σεπτέμβριο πρότεινε στο διοικητή
της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και σε έναν συνάδελφο του να μοιραστούν περίπου20.000 ευρώ τα οποία κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της υπηρεσίας έχοντας στην κατοχή ενός εμπόρου ναρκωτικών!

Οι δυο αξιωματικοί φέρονται να αρνήθηκαν την πρόταση του αξιωματικού που είναι προϊστάμενός τους αλλά, ένα μήνα αργότερα, άρχισε εσωτερική μετακίνηση του προσωπικού της Δίωξης σε άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή της.
Οι άνδρες της συγκεκριμένης υπηρεσίας χαρακτήρισαν την εξέλιξη «ύποπτη» και την θεώρησαν ως πράξη αντεκδίκησης του προϊσταμένου.


Η υπόθεση διέρρευσε σε ΜΜΕ με αποτέλεσμα την παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που διέταξε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να διενεργήσει έρευνα.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου