Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΡΕΘΥΜΝΟ:Βρέθηκε το ιερό λείψανο του Αγίου Αθανασίου που είχε κλαπεί στην Αξό

Βρέθηκε την Παρασκευή το ιερό λείψανο του Αγίου Αθανασίου που είχε κλαπεί στις 9 Φεβρουαρίου από τον ομώνυμο ναό στην Αξό του δήμου Κουλούκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας του ναού Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου, π. Δαυίδ Μιγαδάκης, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα χθες από άγνωστο άνδρα ο οποίος του είπε πως τα λείψανα βρίσκονται σε ένα χωράφι σε μια περιοχή δύο περίπου χιλιόμετρα έξω από το χωριό, μεταξύ Αξού και Ανωγείων.

Ο ιερέας πήγε στο σημείο που του υπεδείχθη τηλεφωνικά και αναγνώρισε τα ιερά οστά τα οποία βρίσκονταν μέσα στη λειψανοθήκη η οποία είχε επίσης κλαπεί την ίδια μέρα.

Στη συνέχεια πήρε τα οστά και τα μετέφερε στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην Αξό, χωρίς ωστόσο προηγουμένως να επικοινωνήσει με τις αστυνομικές αρχές οι οποίες ενημερώθηκαν αργά το απόγευμα.
Η κλοπή είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, καθώς αρκετά περιστατικά κλοπών έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε εκκλησίες.

Οι δράστες είχαν αποσπάσει επίσης εκτός από το λείψανο τα χρυσά αφιερώματα και τα τάματα των πιστών αξίας 1000 ευρώ, ενώ φεύγοντας πήραν και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από ανασφάλιστο κυτίο.


Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τ.Α. Γεροποτάμου.


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου