Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΧΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης, είχε χθες στην Αθήνα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για θέματα της αρμοδιότητάς του. Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε προσκαλέσει τον κ. Παπαδάκη σε συνάντηση στο Υπουργείο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού στο Ηράκλειο.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Παπαδάκης είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τον Υπουργό για το πρόβλημα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, που αντιμετωπίζει ο Νομός.

Ο Νομάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στα φαινόμενα παραβατικότητας, που πλήττουν το Νομό και δημιουργούν, όπως χαρακτηριστικά είπε, αίσθημα ανασφάλειας στους Ρεθεμνιώτες, οι οποίοι είναι άνθρωποι φιλήσυχοι και νομοταγείς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που δημιουργούν προβλήματα και διαπομπεύουν το Νομό στο πανελλήνιο.
Μάλιστα ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι οι πολίτες του Νομού θα υποδεχτούν με μεγάλη ικανοποίηση την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης για αυτό και επεσήμανε το πάγιο αίτημα του Νομού να στελεχωθεί με προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου καθώς και να εκσυγχρονιστεί η υλικοτεχνική της υποδομή.


Σε ό,τι αφορά στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε την πολιτική βούληση για την ανέγερσή του, δηλώνοντας ότι εάν τελικά οι Υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης και του Υπουργείου δεν καταφέρουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο με τους όρους δόμησης του διαθέσιμου οικοπέδου στα Μισσίρια, τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέου οικοπέδου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση του κ. Χρυσοχοϊδη ότι άμεσα θα επισκεφτεί το Ρέθυμνο προκειμένου να έχει συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις επί των θεμάτων που του έθεσε ο κ. Παπαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου