Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Φύλαξη τη νύχτα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητούν βουλευτές .

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ καθηγητής, Ηλίας Λαμπίρης, μαζί με άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προς τους Υπουργούς: Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Εθνικής Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο με θέμα: «Τοποθέτηση νυχτοφυλάκων στα κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης».
Αναλυτικά, στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:
"Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά τις ημέρες των αργιών καθώς και τις νυχτερινές ώρες δημιουργεί εικόνες ντροπής για ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας, λόγω της αδράνειας της Πολιτείας να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό ζήτημα με την τοποθέτηση του απαιτούμενου αριθμού των νυχτοφυλάκων.
Επειδή παρά τις εκκλήσεις της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Κρήτης όχι μόνο δεν έχουν τοποθετηθεί οι οκτώ μόνιμοι νυχτοφύλακες που η πρόσληψή τους εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο γιατί δεν έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α.) για την τοποθέτηση των δεκατριών συμβασιούχων νυχτοφυλάκων, παρά το γεγονός ότι είχαν ζητήσει την τοποθέτηση είκοσι έξι συμβασιούχων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης των πανεπιστημιακών κτηρίων. Ενόψει της θερινής περιόδου που θα κλείσει το Πανεπιστήμιο η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κρήτης".
Ρωτούνται, λοιπόν, οι υπουργοί πότε προτίθενται να υπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τοποθέτηση των συμβασιούχων νυχτοφυλάκων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς και πότε θα τοποθετηθούν τόσο οι συμβασιούχοι όσο και οι μόνιμοι νυχτοφύλακες.
''goodnet.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου