Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Δίκλινο με 17 ευρώ στην Κρήτη απο Πολωνικό γραφείο. Σε αδιέξοδο οι ξενοδόχοι.

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι Έλληνες ξενοδόχοι, που επιχειρούν με εντυπωσιακές προσφορές να προσελκύσουν επισκέπτες. Σαν να μην έφθανε η κρίση στην τουριστική αγορά, οι ξενοδόχοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τους διεθνείς τουριστικούς κολοσσούς, οι οποίοι τους χρωστούν ακόμη τα χρήματα από τις περσινές κρατήσεις. Μάλιστα, ακόμη και πολλές από τις επιταγές που έχουν δώσει ξένοι tour operator στους Έλληνες ξενοδόχους, δεν έχουν αντίκρισμα και οι ξενοδόχοι αναγκάζονται –όπως λένε- να κάνουν απολύσεις.
Τουριστικός πράκτορας στην Κρήτη επιβεβαίωσε, ότι Πολωνικό τουριστικό γραφείο έχει μισθώσει δίκλινα δωμάτια στο νησί και τα δίνει προς 17 ευρώ μ
ε πρωινό, δηλαδή 8,50 ευρώ το άτομο. Ακόμη, ψάχνοντας στο internet βρίσκει κανείς δίκλινο δωμάτιο στη Ζάκυνθο με 75 ευρώ για 5 διανυκτερεύσεις, δηλαδή 7,50 ευρώ το άτομο, ενώ το τρίκλινο δωμάτιο κοστίζει 100 ευρώ για 5 μέρες, δηλαδή 20 ευρώ τη μέρα και 6,60 ευρώ το άτομο. Στην Κω τα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού πουλάνε «πακέτο» με 90 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο για 5 νύχτες, δηλαδή 9 ευρώ το άτομο με πρωινό.
Στη Ρόδο 5 νύχτες σε δίκλινο δωμάτιο κοστίζουν 100 ευρώ για δύο άτομα με πρωινό, δηλαδή 10 ευρώ το άτομο. Εν τω μεταξύ, η τουριστική καμπάνια που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες απ’ το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, μπορεί να φαίνεται ότι βοηθά τους ξενοδόχους, οι οποίοι όμως δηλώνουν, ότι αν δεν πάρουν τα χρήματα τους από τους πράκτορες του εξωτερικού, θα κλείσουν ακόμα και κατά την διάρκεια της σεζόν. Πηγή :
ALPHA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου